Broodje (vegetarische) hamburger met cheddar, augurk, tomaat en gebakken uienringen
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 (vegetarische) hamburgers
- 4 plakjes cheddar
- 2 uien
- 100 gr. ijsbergsla
- 1/2 komkommer
- 2 trostomaten
- plakjes augurk
- plakjes zoetzure biet (uit pot)
- mayonaise
- hamburgersaus
Bereidingswijze
Je kan dit heerlijke broodje hamburger bereiden op de barbecue, op een grillpan of met de contactgrill. Heb je deze geen van allen dan kan je ook een gewone koekenpan gebruiken. Ik koos voor de grillpan en gebruik die dan ook in het recept. Zowel voor de uienringen, de broodjes als de hamburgers.
Zet de grillpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Pel intussen de ui en snijd deze met een koksmes in niet al te dunne ringen. Smeer de grillpan met een siliconen kwastje in met wat olijfolie. Bak de uienringen tot ze mooi glazig bruin worden, zo karamelliseer je ze en krijgen ze die heerlijke smaak. Als de uienringen gebakken zijn haal je deze met een keukentang van de grillpan. Laat de pan op het vuur staan. In de tussentijd kan je de andere toppings voor je broodje hamburger vast snijden en klaarleggen.
De toppings
Snijd een halve komkommer met een scherp officesmesje in dunne plakjes. De tomaten snijd je met een tomatenmes ook in dunne plakken. Verwijder eventueel het vochtige vruchtvlees. Het voordeel van een tomatenmes is dat je hier ook rijpe tomaten mee kan snijden zonder ze kapot te drukken. Heb je hele augurken dan snijd je ook deze met het officemes in de lengte in dunne plakken.
Bak de buns en burgers
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden. Smeer de grillpan als het nodig is weer in met een beetje olijfolie. Leg de broodjes met de binnenkant kort op de hete grillpan en verhit ze. Zo worden de broodjes voor je hamburger van binnen lekker krokant, let er wel op dat ze niet aanbranden. Een halve minuut is meer dan genoeg!
Haal de broodjes er weer af en bak nu de hamburgers. In mijn geval verhitte ik ze twee minuten per kant waarbij ik ze regelmatig omdraai. Heb je andere hamburgers dan houd je de tijd op de verpakking aan. Leg de laatste minuut een plakje cheddar op iedere burger zodat deze goed smelt.
Beleg je broodje hamburger
Smeer intussen de binnenkant van de broodjes in met een dun laagje mayonaise, zowel de boven- als onderkant. Leg op de onderkant een laagje ijsbergsla en daarop wat plakjes komkommer, tomaat en augurk. Leg er vervolgens een paar plakjes van de zoetzure bietjes op. Hier leg je de hamburger met de cheddar op. Vervolgens verdeel je de gebakken uienringen over de broodjes en doe je er als laatste wat hamburgersaus op. Serveer je broodje hamburger met de bovenkant van je broodje ernaast of op en eet smakelijk!
Handige artikelen
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 588 kcal.
- Vetten 29 gr.
- Waarvan verzadigd 7 gr.
- Koolhydraten 54 gr.
- Waarvan suikers 17 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 25 gr.
- Zout 3.4 gr.
- Natrium 1360 mg.