Broodje vegetarische hamburger met cheddar
Recept
Ingrediënten
4 broodjes
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 vegetarische gegrilde hamburgers, AH
- 4 plakjes cheddar
- 2 trostomaten
- 1/2 komkommer
- handje ijsbergsla
- 2 grote augurken
- hamburgersaus
- mayonaise
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster de binnenkant kort in de voorverwarmde oven zodat ze een beetje knapperig worden. Haal de broodjes eruit en grill de hamburgers tien minuten op je bakrooster, keer halverwege.
Snijd intussen de komkommer in dunne plakjes. Snijd de trostomaten in dunne plakjes en verwijder het vochtige vruchtvlees. Snijd de augurken in de lengte in plakjes. Snijd een paar blaadjes ijsbergsla in grove stukken. Smeer de onderste helft van de broodjes in met mayonaise en leg hier wat ijsbergsla, een paar plakjes tomaat op en een paar plakjes augurk op.
Haal de vegetarische gegrilde hamburgers uit de oven en leg op iedere burger een plak cheddar. Leg de burgers nog één minuut in de oven zodat de kaas lekker zacht wordt. Leg de burgers met de kaas op de broodjes en leg hier weer wat plakjes tomaat, wat ijsbergsla en nog wat plakjes komkommer op. Doe er een flinke klodder hamburgersaus over en je broodje vegetarische hamburger met cheddar is klaar.