Broodjes kipsaté met zoetzure rode ui en komkommer

Broodjes kipsaté met zoetzure rode ui en komkommer

Ik ben echt dol op saté. Heerlijk bij een wokmaaltijd, van de barbecue of zelfs in een wrap. Deze keer maakte ik eens broodjes kipsaté met zoetzure rode ui en komkommer. Ook een superlekker maaltje waar we echt van hebben zitten smullen.

Wij aten de kipsaté op pitabroodjes maar ook op een stokbroodje of zacht puntje zal het prima smaken. Voor de pindasaus maakte ik deze keer gebruik van kant en klare saus, al kan je natuurlijk ook zelf pindasaus maken. Het recept voor deze lekkere broodjes kipsaté vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 broodjes

  • 4 pitabroodjes
  • 400 gr. kippendijfilet
  • 1 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • 50 ml. azijn
  • 3 el. suiker
  • paar blaadjes sla
  • gebakken uitjes*
  • arachideolie
  • pindasaus, recept

Marinade

  • 2 el. sojasaus
  • 2 el. arachideolie
  • 2 el. oestersaus
  • 1 tl. trassie
  • 1/2 tl. citroengraspoeder
  • 1 tl. sesamzaadjes
  • peper en zout

* Krokante gebakken uitjes zijn o.a. te vinden in het Oosterse schap van je supermarkt.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Het lekkerst is het als je de kipsaté lekker lang laat marineren. Maak het bijvoorbeeld al in de middag en laat tot de avond afgedekt in de koelkast staan. Heb je daar geen tijd voor dan kan je het natuurlijk ook direct bereiden.

Snijd de kippendijfilet in blokjes en doe in een schaal of mengkom. Voeg hier alle ingrediënten voor de marinade aan toe en roer goed door elkaar, peper en zout voeg je naar smaak toe. Dek af met wat vershoudfolie en bewaar in de koelkast tot je de broodjes gaat maken.

Voor de zoetzure rode ui en komkommer pel je de rode ui en snijd je deze in flinterdunne ringetjes. De halve komkommer snijd je met een kaasschaaf in lange dunne repen. Doe de azijn en de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook, roer tot de suiker volledig is opgelost. Zodra het mengsel kookt draai je het vuur uit en doe je de rode ui en komkommer erin. Schep door elkaar en laat 30 minuten staan, roer af en toe even door elkaar. Laat daarna uitlekken in een vergiet.

Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm de pitabroodjes zo'n vijf minuten. Verhit een wok op laag vuur tot de bodem door en door warm is. Bereid intussen de pindasaus in een apart pannetje. Verhit wat arachideolie in de wok en roerbak de blokjes kipsaté zo'n tien minuten tot ze goed gaar zijn.

Snijd de pitabroodjes helemaal open en bedek de onderste helft met wat blaadjes sla. Schep hier de blokjes kipsaté op en leg daar wat van de zoetzure rode ui en komkommer op. Schep er wat warme pindasaus over en bestrooi met gebakken uitjes, serveer direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Broodjes kipsaté met zoetzure rode ui en komkommer'
Afbeelding bij 'Broodjes kipsaté met zoetzure rode ui en komkommer'
Afbeelding bij 'Broodjes kipsaté met zoetzure rode ui en komkommer'
Afbeelding bij 'Broodjes kipsaté met zoetzure rode ui en komkommer'
Afbeelding bij 'Broodjes kipsaté met zoetzure rode ui en komkommer'
Afbeelding bij 'Broodjes kipsaté met zoetzure rode ui en komkommer'
Afbeelding bij 'Broodjes kipsaté met zoetzure rode ui en komkommer'