Broodjes kipsaté met zoetzure rode ui en komkommer
Recept
Ingrediënten
4 broodjes
- 4 pitabroodjes
- 400 gr. kippendijfilet
- 1 rode ui
- 1/2 komkommer
- 50 ml. azijn
- 3 el. suiker
- paar blaadjes sla
- gebakken uitjes*
- arachideolie
- pindasaus, recept
Marinade
- 2 el. sojasaus
- 2 el. arachideolie
- 2 el. oestersaus
- 1 tl. trassie
- 1/2 tl. citroengraspoeder
- 1 tl. sesamzaadjes
- peper en zout
* Krokante gebakken uitjes zijn o.a. te vinden in het Oosterse schap van je supermarkt.
Bereidingswijze
Het lekkerst is het als je de kipsaté lekker lang laat marineren. Maak het bijvoorbeeld al in de middag en laat tot de avond afgedekt in de koelkast staan. Heb je daar geen tijd voor dan kan je het natuurlijk ook direct bereiden.
Snijd de kippendijfilet in blokjes en doe in een schaal of mengkom. Voeg hier alle ingrediënten voor de marinade aan toe en roer goed door elkaar, peper en zout voeg je naar smaak toe. Dek af met wat vershoudfolie en bewaar in de koelkast tot je de broodjes gaat maken.
Voor de zoetzure rode ui en komkommer pel je de rode ui en snijd je deze in flinterdunne ringetjes. De halve komkommer snijd je met een kaasschaaf in lange dunne repen. Doe de azijn en de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook, roer tot de suiker volledig is opgelost. Zodra het mengsel kookt draai je het vuur uit en doe je de rode ui en komkommer erin. Schep door elkaar en laat 30 minuten staan, roer af en toe even door elkaar. Laat daarna uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm de pitabroodjes zo'n vijf minuten. Verhit een wok op laag vuur tot de bodem door en door warm is. Bereid intussen de pindasaus in een apart pannetje. Verhit wat arachideolie in de wok en roerbak de blokjes kipsaté zo'n tien minuten tot ze goed gaar zijn.
Snijd de pitabroodjes helemaal open en bedek de onderste helft met wat blaadjes sla. Schep hier de blokjes kipsaté op en leg daar wat van de zoetzure rode ui en komkommer op. Schep er wat warme pindasaus over en bestrooi met gebakken uitjes, serveer direct.