Caprese Flammkuchen (tomaat, mozzarella en basilcum)

Caprese Flammkuchen (tomaat, mozzarella en basilcum)

Ik maakte laatst een Caprese Flammkuchen met tomaat, mozzarella en basilicum. Het is een makkelijke en lekkere Flammkuchen die je zeker eens moet proberen. De bodem smeerde ik in met een dun laagje zure room, hierdoor krijgt deze Flammkuchen een lekker fris smaakje. Maar als je wil kan je natuurlijk ook een dun laagje crème fraîche gebruiken, dat is net iets neutraler.

Wij aten de Caprese Flammkuchen met een snelle salade als avondeten. Maar je kan deze ook leuk als borrelhapje serveren. Je kan de Flammkuchen dan van tevoren in stukjes snijden en op een mooie serveerplank serveren. Nog leuker is het om meerdere soorten Flammkuchen te maken en deze samen op te dienen. Hier vind je een aantal lekkere recepten.

Als ik snel klaar wil zijn gebruik ik tegenwoordig een rol kant en klaar Flammkuchen deeg. Nog lekkerder is het natuurlijk om zelf Flammkuchen deeg te maken. Met een goede keukenmachine heb je dat in 15 minuten gemaakt. Hieronder vind je het lekkere recept voor de Caprese Flammkuchen, ik zou het zeker eens proberen.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 rol Flammkuchendeeg*
  • 125 gr. zure room
  • 200 gr. cherrytomaten
  • 125 gr. mozzarella
  • verse basilicum
  • peper
  • olijfolie

* Je kan ook zelf Flammkuchendeeg maken met dit makkelijke recept.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Voor deze lekkere Caprese Flammkuchen verwarm je de oven voor op 220 graden. Zet een bakplaat klaar en bekleed deze indien nodig met bakpapier. Als je een rol kant en klaar deeg gebruikt zit dit er vaak al bij. Beleg de bakplaat met de bodem en smeer deze dun in met de zure room. Dit gaat het makkelijkst met de bolle kant van een lepel. Houd aan de zijkanten van de bodem een klein stukje vrij.

Beleg de Caprese Flammkuchen

Halveer de cherrytomaatjes met een scherp mesje. Zelf gebruik ik altijd een speciaal tomatenmesje waardoor je de tomaten niet kapot snijdt. Maar met een vlijmscherp officemes moet het ook zeker lukken. Verdeel de gehalveerde tomaatjes over de bodem.

Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze vervolgens in reepjes. Eventueel kan je de mozzarella ook plukken. Ik gebruikte deze keer gewone mozzarella omdat ik die vaak wat beter vindt smelten. Als je toevallig buffelmozzarella in huis hebt kan je die natuurlijk ook gebruiken.

Kruid de Flammkuchen met wat vers gemalen peper. Scheur nu een handje verse basilicum in stukjes en verdeel deze over de bodem. Sprenkel er tot slot een klein beetje olijfolie over. Je Caprese Flammkuchen is nu klaar om de oven in te gaan.

Bakken

Schuif de Flammkuchen in het midden van je voorverwarmde oven en bak deze ongeveer 15 minuten. Je Caprese Flammkuchen is klaar als de mozzarella is gesmolten en de randjes van de bodem mooi goudbruin zijn.

Haal de Flammkuchen uit de oven en ga met een dunne spatel tussen het bakpapier en de bodem. Schuif de Caprese Flammkuchen op een snijplank en snijd in stukken. Serveer vervolgens op een mooie serveerplank en zet er een eenvoudige salade naast.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Caprese Flammkuchen (tomaat, mozzarella en basilcum)'
Afbeelding bij 'Caprese Flammkuchen (tomaat, mozzarella en basilcum)'
Afbeelding bij 'Caprese Flammkuchen (tomaat, mozzarella en basilcum)'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 321 kcal.
  • Vetten 14 gr.
  • Waarvan verzadigd 7 gr.
  • Koolhydraten 32 gr.
  • Waarvan suikers 4 gr.
  • Vezels 1 gr.
  • Eiwitten 11 gr.
  • Zout 1.7 gr.
  • Natrium 680 mg.