Carpaccio salade met veldsla, rucola en een truffel-pesto dressing
Recept
Ingrediënten
4 personen
- ca. 200 gr. carpaccio
- 150 gr. veldsla
- 75 gr. rucola
- 1 rode ui
- 30 gr. pijnboompitjes
- 100 gr. cherrytomaatjes
- 10 radijsjes
- Parmezaanse kaas
Voor de dressing:
- 2 el. mayonaise
- 2 el. truffelmayonaise
- 20 gr. pijnboompitjes
- 3 el. olijfolie, extra vierge
- 15 gr. basilicum
- 1 teentje knoflook
- snufje grof zeezout
- peper
- 1 tot 2 el. Parmezaanse kaas, geraspt
- sap van 1/2 citroen*
* Eventueel kan je een paar druppeltjes geconcentreerd citroensap gebruiken, altijd handig om in de koelkast te hebben staan.
Bereidingswijze
Doe 20 gram pijnboompitjes in een mengbeker en voeg alle ingrediënten voor de dressing toe. Pureer alles met een staafmixer tot een mooie gladde dressing en kruid met wat peper. Laat de dressing een tijdje staan om de smaken goed in elkaar te laten trekken.
Haal de carpaccio vast uit de koelkast. Rooster de resterende 30 gram pijnboompitjes in een droge hete koekenpan tot ze beginnen te kleuren en te geuren. Stort de pijnboompitjes in een schaaltje of bord en laat afkoelen voor zo. Pel de rode ui, halveer deze en snijd in flinterdunne schijfjes. Snijd de cherrytomaatjes in plakjes. Snijd de radijsjes ook in zo dun mogelijke plakjes.
Hussel in een grote mengkom de veldsla en rucola door elkaar met wat olijfolie en een beetje peper. Verdeel de sla over vier borden en verdeel hier de fijngesneden rode ui, de plakjes tomaat en de schijfjes radijs over. Scheur de carpaccio in stukjes en verdeel over de salade. Strooi hier de geroosterde pijnboompitjes over.
Rasp vervolgens flink wat Parmezaanse kaas over de borden en strooi er nog een beetje grof zeezout en wat vers gemalen peper over. Verdeel tot slot de truffel-pesto dressing over de salade en je carpaccio salade met veldsla, rucola en truffel-pesto dressing is klaar. Erg lekker met wat stukjes ciabatta of een paar gegrilde witte boterhammen.