Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise

Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffel­mayonaise

Ik ben gek op carpaccio én op wraps, dus waarom zou ik ze niet eens combineren? Zo ontstonden deze heerlijke carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise. Een erg lekker maaltje dat je echt zo hebt gemaakt en geweldig smaakt. Het kost je maar een paar minuten en is zeker het proberen waard.

Wij aten deze carpacciowraps als avondeten, serveer er dan nog wel een lekkere salade bij. Maar ook als lunchgerecht of borrelhapje zijn deze wraps met carpaccio een aanrader. In dat laatste geval snijd je ze gewoon in kleinere stukjes en serveer je ze met een cocktail- of tapasprikker. Kijk hieronder voor het recept voor deze lekkere wraps.

Op  Kookidee vind je trouwens nog meer lekkere recepten met carpaccio. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise, ook heel makkelijk om te maken en heel erg lekker. Zoek je nog een goede keukenrasp voor bijvoorbeeld de Parmezaanse kaas? Kijk dan eens naar deze top 10 keukenraspen bij Bol.com of lees meer over mijn favoriete keukenraspen. Versgeraspt is deze natuurlijk het allerlekkerst!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 300 gr. rundercarpaccio
  • 100 gr. veldsla
  • 65 gr. pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • 6 el. mayonaise
  • truffelolie (of olijfolie met truffelaroma)
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm een koekenpan op laag vuur en rooster hier de pijnboompitten in. Je hoeft geen olie toe te voegen en haalt de pitten er weer uit zodra ze beginnen te kleuren en je ze begint te ruiken. Laat ze afkoelen op een schoteltje.

Doe intussen de mayonaise in een schaaltje en voeg hier naar smaak truffelolie bij, zelf gebruikte ik ongeveer twee theelepels. Breng verder op smaak met wat versgemalen peper en smeer de truffelmayonaise uit over de wraps, je hoeft de wraps niet op te warmen.

Verdeel de veldsla over de wraps en leg hier de carpaccio op. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en strooi de geroosterde pijnboompitjes over de wraps. Kruid nog met wat peper en zout en rol de wraps strak op, halveer de wraps en serveer ze.

Wil je deze carpacciowraps als snack gebruiken? Maak ze dan iets vantevoren en rol ze op, verpak iedere wrap strak in vershoudfolie en leg nog even in de koelkast. Snijd daarna in kleine stukjes en steek er een tapasprikker in om ze bij elkaar te houden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise'
Afbeelding bij 'Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise'