Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 300 gr. rundercarpaccio
- 100 gr. veldsla
- 65 gr. pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- 6 el. mayonaise
- truffelolie (of olijfolie met truffelaroma)
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm een koekenpan op laag vuur en rooster hier de pijnboompitten in. Je hoeft geen olie toe te voegen en haalt de pitten er weer uit zodra ze beginnen te kleuren en je ze begint te ruiken. Laat ze afkoelen op een schoteltje.
Doe intussen de mayonaise in een schaaltje en voeg hier naar smaak truffelolie bij, zelf gebruikte ik ongeveer twee theelepels. Breng verder op smaak met wat versgemalen peper en smeer de truffelmayonaise uit over de wraps, je hoeft de wraps niet op te warmen.
Verdeel de veldsla over de wraps en leg hier de carpaccio op. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en strooi de geroosterde pijnboompitjes over de wraps. Kruid nog met wat peper en zout en rol de wraps strak op, halveer de wraps en serveer ze.
Wil je deze carpacciowraps als snack gebruiken? Maak ze dan iets vantevoren en rol ze op, verpak iedere wrap strak in vershoudfolie en leg nog even in de koelkast. Snijd daarna in kleine stukjes en steek er een tapasprikker in om ze bij elkaar te houden.