Chili con carne met zongedroogde tomaatjes, ananas en mais
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. bruine bonen
- 400 gr. kidneybonen
- 500 gr. rundergehakt
- 200 gr. zongedroogde tomaatjes
- 1 grote ui
- 1 rode peper
- 1 rode puntpaprika
- 3 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- 150 gr. (zachte) mais
- 200 gr. ananasschijven*
- 1 1/2 tl. chilipoeder
- 1 tl. djintan (gemalen komijnzaad)
- 1 dl. water
- olijfolie
- peper en zout
* Ik neem altijd ananasschijven omdat ik deze in kleinere blokjes kan snijden dan ananasblokjes.
Bereidingswijze
Zet vast een grote hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Laat de zongedroogde tomaatjes even uitlekken.
Snijd de ui, sjalotjes en teentjes knoflook in kleine stukjes of snipper deze in je keukenmachine. Verwarm een scheutje olijfolie in de hapjespan en fruit de fijngesneden ui, sjalotjes en knoflook hier kort in. Verwijder de zaadlijstje en zaadjes van de rode peper en snijdt de rode peper goed fijn. Doe hetzelfde met de puntpaprika maar snij hier iets grotere stukjes van.
Zodra het uienmengsel in de hapjespan een beetje glazig wordt voeg je de fijngehakte rode peper, de gesneden paprika, het chilipoeder, de djintan en naar smaak peper en zout toe. Bak kort mee en voeg daarna het gehakt toe, rul het gehakt tot het overal bruin is.
Maal ondertussen de zongedroogde tomaatjes tot een pasta in je keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg de tomatenpasta samen met een deciliter water toe aan de hapjespan en roer alles goed door elkaar. Laat alles een half uurtje pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan.
Laat intussen de bruine bonen en kidneybonen uitlekken. Doe de bonen na een half uurtje bij het gehaktmengsel in de pan en roer goed door elkaar. Snijd de ananasschijven in kleine blokjes en laat de mais even uitlekken, voeg allebei toe aan het bonenmengsel en roer nog even goed door.
Laat alles goed warm worden en kruid indien nodig met wat extra peper en zout. Serveer met een paar stukjes nog warm stokbrood en genieten maar.