Chili mac ‘n cheese met zure room
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. rundergehakt
- 200 gr. macaroni
- 1/2 l. runderbouillon
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 250 gr. bonenmix* (uitgelekt)
- 400 gr. tomatenblokjes, uit pak
- 150 gr. cheddar, geraspt
- 125 gr. zure room
- chilipoeder
- djintan (gemalen komijnzaad)
- peper en zout
- verse peterselie
- olijfolie
* Ik koos voor een pot gemengde bonen met o.a. kidneybonen, limabonen en witte bonen.
Bereidingswijze
Zet een flinke braadpan of hapjespan op laag vuur. Belangrijk is dat er een deksel op deze pan kan. Verwarm de pan goed voor zodat deze lekker heet wordt. Bereid in een apart pannetje de runderbouillon. Pel intussen de uien en de teentjes knoflook. Snijd de uien in kleine stukjes en hak de knoflook goed fijn. Spoel de bonen in een vergiet onder de kraan af en laat uitlekken. Meer voorbereidingen hoef je eigenlijk niet te doen.
Bereid de chili mac 'n cheese
Verhit een scheutje olijfolie in de pan. Doe hier de gesneden ui, gehakte knoflook en het gehakt in. Kruid met peper en zout en voeg naar smaak chilipoeder en djintan toe. Zelf vond ik één theelepel chilipoeder en een halve theelepel djintan een goede verhouding. Bak het gehakt rul en de ui glazig, schep alles goed om.
Voeg nu de ongekookte macaroni, de bonen en de tomatenblokjes toe aan de pan. Schep goed door elkaar en roer er dan de runderbouillon doorheen. Proef even en voeg indien nodig wat extra kruiden toe. Breng het geheel voorzichtig aan de kook en draai het vuur laag. Laat 15 tot 20 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Roer wel regelmatig om zodat het niet aanbakt. Houdt aan het einde goed in de gaten of het niet droog kookt. Als de runderbouillon zo goed als verdampt is draai je het vuur uit.
Serveer de chili mac 'n cheese
Strooi nu de geraspte cheddar over de inhoud van de pan. Zet het deksel er weer op en laat nog een paar minuten staan, van het vuur af. Hak intussen een handje peterselie fijn en schep de zure room eventueel in een bakje. Zet de pan samen met de zure room en peterselie op tafel. Laat iedereen zelf uit de pan opscheppen. Doe er op de borden wat zure room en peterselie bij en je bent klaar. Eet smakelijk
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 715 kcal.
- Vetten 35 gr.
- Waarvan verzadigd 18 gr.
- Koolhydraten 55 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 38 gr.
- Zout 3 gr.
- Natrium 1200 mg.