
Chinese kool met sperziebonen, winterpeen, noedels, kip en pindasaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. noedels
- 200 gr. kipdijfilet
- 1 Chinese kool
- 1 winterpeen
- 250 gr. champignons
- 200 gr. sperziebonen
- 100 gr. taugé
- oestersaus
- sojasaus
- vijfkruidenpoeder
- peper en zout
- wokolie
- pindasaus*
- atjar tjampoer
- gebakken uitjes
* Je kan kant en klare pindasaus gebruiken of zelf pindasaus maken.
Bereidingswijze
Breng in een grote pan een ruime laag water aan de kook, hierin bereid je zo de noedels. Zet ook een wokpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Snijd met een vleesmes de kippendij in blokjes. Gebruik hierbij wel een andere snijplank dan voor de groenten! Verhit een scheutje wokolie in de wok en voeg de stukjes kip toe.
Roerbakken
Schep de kip om met peper, zout en vijfkruidenpoeder naar smaak. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes, doe in de wok en roerbak een paar minuten mee op hoog vuur. Voeg naar smaak ook wat oestersaus en een scheutje sojasaus toe. Snijd intussen de helft van de Chinese kool in reepjes. De andere helft kan je bewaren voor bijvoorbeeld deze groentesoep of een stamppot met Chinese kool. Doe beetje bij beetje de Chinese kool bij en schep goed om. Borstel tussendoor de champignons schoon en snijd de grotere exemplaren in tweeën of vieren. Voeg toe aan de wok en roerbak mee.
Noedels en pindasaus
Doe nu de noedels in de kookpan en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet ook een steelpan op het vuur en bereid hierin de pindasaus. Boen de winterpeen schoon onder de kraan en verwijder de boven- en onderkant. Snijd de peen in drie stukken, deze snijd je vervolgens in de lengte in vieren. Hier maak je dunne plakjes van die je toevoegt aan de wok. Doe er weer wat oestersaus bij en eventueel wat extra wokolie. Schep nog een paar minuten om op hoog vuur en doe er dan de taugé bij. Schep nog één minuut om op hoog vuur.
Laat de noedels uitlekken in een vergiet en verdeel hierna over de borden. Verdeel er de geroerbakte groenten en kip over en doe daar wat pindasaus op. Strooi er vervolgens wat gebakken uitjes over en serveer met wat atjar tjampoer.
Recepten in je mail






Voedingswaarden per persoon
- Energie 526 kcal.
- Vetten 16 gr.
- Waarvan verzadigd 3 gr.
- Koolhydraten 65 gr.
- Waarvan suikers 16 gr.
- Vezels 9 gr.
- Eiwitten 23 gr.
- Zout 2.8 gr.
- Natrium 1120 mg.