Chinese kool stamppot met puntpaprika, spekjes en oestersaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappels, kruimig
- 1 Chinese kool
- 2 rode puntpaprika's
- 1 ui
- 200 gr. spekreepjes
- sojasaus
- oestersaus
- wokolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een wok op laag vuur en laat deze goed heet worden. Schil intussen de aardappels en snijd in gelijke stukken. Breng in een grote soeppan of stamppotpan een flinke laag water aan de kook. Kook hierin de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.
Roerbakken
Als de aardappels staan te koken pel je de ui en snijd je deze in vieren. Snijd vervolgens in stukjes. Verhit een scheutje wokolie in de wok en voeg de ui en spekreepjes toe. Schep om op hoog vuur en doe er naar smaak een scheutje sojasaus bij. In de tussentijd snijd je de bovenkanten van de puntpaprika's en halveer je deze in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd de paprika in stukjes. Roerbak deze kort mee met de spekreepjes en de ui.
Snijd tussendoor ook de Chinese kool. Met een goed koksmes snijd je eerst de onderkant van de kool. Verwijder eventueel de buitenste bladeren. Halveer de kool vervolgens in de lengte en snijd beide helften nogmaals in de lengte doormidden. Vervolgens snijd je de kool in reepjes en hak je deze nog wat fijner. Voeg ook toe aan de wok en schep alles goed om. Doe er nu een flinke scheut oestersaus bij en kruid met wat peper en zout. Schep goed om tot de saus goed is verdeeld en de kool gaar is. Het lekkerst is het als de Chinese kool wat knapperig blijft.
Maak de stamppot af
Giet de aardappels af en stamp fijn met een aardappelstamper of knijp met een pureeknijper tot een romige puree. Schep vervolgens met een schuimspaan de groenten en spekreepjes uit de wok bij de aardappels. Roer alles om en schep er wat bakvocht uit de wok bij om de Chinese kool stamppot wat smeuïger te krijgen. Verdeel de Chinese kool stamppot met puntpaprika, spekreepjes en oestersaus over de borden en strooi er eventueel wat gebakken uitjes over.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 530 kcal.
- Vetten 17 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 49 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 11 gr.
- Eiwitten 15 gr.
- Zout 2.8 gr.
- Natrium 1120 mg.