Ciabatta met gegrilde beef, groene paprika, tomaat en bbq-saus
Recept
Ingrediënten
4 broodjes
- 4 ciabattina's, afbak
- 2 biefstukjes, ca. 300 gr.
- 2 trostomaten
- 1 rode ui
- 1 groene paprika
- 100 gr. ijsbergsla, gesneden
- bbq-saus
- grof zeezout
- peper
- roomboter
- olijfolie
Bereidingswijze
Haal de biefstuk een half uur vantevoren uit de koelkast en dep aan beide kanten droog met een keukenpapiertje. Laat de biefstuk afgedekt op kamertemperatuur komen. Wrijf goed in met peper.
Verwarm je oven voor op 220 graden en zet een grillpan op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden. Snijd de bovenkant van de groene paprika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in repen. Pel de rode ui en snijd in dikke ringen. Snijd de trostomaten in dikke plakken.
Bak de broodjes zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de biefstuk in plakjes en vet de grillpan in met wat olijfolie. Leg alle plakjes biefstuk naast elkaar op de grillpan, strooi er grof zeezout over en draai de plakjes biefstuk direct weer om. Zodra je het laatste plakje biefstuk hebt omgedraaid haal je ze direct weer van de grillpan. Bewaar op een bord voor zo.
Snijd de ciabatta's doormidden en smeer de onderste helft in met wat roomboter. Beleg met een laagje ijsbergsla en verdeel hier de groene paprika over. Leg er wat plakjes tomaat overheen en daarbovenop de rode uienringen. Verdeel de reepjes gegrilde biefstuk over de broodjes en doe er nog wat bbq-saus op.
Doe tot slot de bovenkant van de ciabatta's erop en je ciabatta's met gegrilde beef, groene paprika, tomaat en bbq-saus zijn klaar. Serveer de broodjes beef bbq direct.