
Courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 2 courgettes
- 500 gr. bladspinazie
- 250 gr. champignons
- 200 gr. gerookte zalmfilet
- 4 eieren
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Maak als eerste de courgetti. Dit gaat heel makkelijk met een spiraalsnijder. Verwijder beide uiteindes en draai de courgette door de spiraalsnijder. Meestal kan je kiezen uit twee verschillende maten slierten, ik koos voor de breedste. Heb je geen spiraalsnijder? Schaaf dan plakken af met een kaasschaaf. Snijd deze plakjes in de lengte in stroken. Doe de courgetti in een vergiet en laat staan voor zo. Op deze manier kan er overtollig vocht weglopen.
Kook in de tussentijd de eieren. Zet ze op met koud water en breng aan de kook. Als het water kookt laat je de eieren zes minuten op het vuur staan. Spoel daarna geruime tijd af onder de koude kraan. Laat kort staan in koud water. Pel de eieren en leg de gepelde eieren in een kommetje water.
Roerbak de champignons en spinazie
Borstel de champignons schoon en snijd in partjes of plakjes. Zet een wokpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Verhit wat olijfolie in de wok en voeg de champignons toe. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden en roerbak op hoog vuur. Als de champignons mooi beginnen te kleuren voeg je beetje bij beetje de bladspinazie toe.
Kruid met wat extra peper en zout en laat de spinazie slinken. Herhaal dit tot alle spinazie is geroerbakt. Voeg nu de uitgelekte courgetti toe. Verwarm nog een paar minuten op middelhoog vuur. Indien nodig giet je er nog een beetje olijfolie bij. Schep steeds goed om tot de courgetti lauwwarm is geworden. Wil je deze liever goed warm? Dan roerbak je alles net wat langer.
Serveren
Schep de courgetti met de bladspinazie en champignons op de borden. Snijd de gekookte eieren in plakjes. Verdeel de plakjes ei over de borden. Tot slot verdeel je de gerookte zalm over de borden. Je courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje is klaar.
Recepten in je mail






Voedingswaarden per persoon
- Energie 335 kcal.
- Vetten 23 gr.
- Waarvan verzadigd 4 gr.
- Koolhydraten 4 gr.
- Waarvan suikers 2 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 23 gr.
- Zout 2.4 gr.
- Natrium 960 mg.