Courgetti met stukjes kippendij, groene asperges, champignons en pijnboompitjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. kippendijfilet
- 2 courgettes
- 250 gr. champignons
- 350 gr. groene asperges
- 35 gr. pijnboompitjes
- 2 teentjes knoflook
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm een flinke hapjespan of wok op laag vuur en laat deze goed heet worden. Snijd de kippendij in kleine blokjes en verhit een scheutje olijfolie in de pan. Voeg de stukjes kip toe en kruid ruim met gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout. Bak een paar minuten op middelhoog vuur totdat de kip goudbruin begint te kleuren. Plet intussen de teentjes knoflook, pel deze en hak goed fijn. Voeg toe aan de kip en schep alles door elkaar.
Snijd ondertussen de harde onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in stukjes van een paar centimeter. Voeg toe aan de pan en sprenkel er een beetje extra olijfolie over en strooi er wat grof zeezout over, bak gaar in ongeveer vier minuten. Snijd tegelijk de champignons in plakjes en voeg toe aan de pan. Bak kort mee totdat de champignons beginnen te slinken en kleuren.
Snijd de courgette tussendoor met een spiraalsnijder in lange slierten. Heb je geen spiraalsnijder dan kan je dit ook met een koksmes doen. Snijd de courgette dan eerst in lange dunne plakken en vervolgens in slierten. Voeg de courgetti toe aan de pan en schep goed om zodat deze warm wordt.
Als je wil kan je de pijnboompitjes kort roosteren in een droge hete koekenpan, je kan ze ook zo gebruiken. Geroosterde pijnboompitjes geven net wat meer smaak af. Schep de courgetti met de stukjes kip en de gebakken champignons en asperges op de borden en strooi hier tot slot de pijnboompitjes overheen.