Een creamy pizza met bacon, ham en mozzarella

Een creamy pizza met bacon, ham en mozzarella

Regelmatig bekijk ik de websites van ketens als New York Pizza en Domino’s Pizza. Niet om te bestellen maar om ideeën op te doen voor een lekkere zelfgemaakte pizza. Zo zag ik o.a. deze creamy pizza met bacon, ham en mozzarella. Ik vond het zo lekker klinken dat ik deze zelf eens wilde maken.

Als ik pizza’s maak gebruik ik meestal vers pizzadeeg, zelf pizzadeeg maken is namelijk heel eenvoudig. Als je een kant en klaar pizzadeeg van bijvoorbeeld de Albert Heijn of Tante Fanny gebruikt heb je deze pizza binnen een half uur op tafel staan. Het makkelijke maar heel lekkere recept vind je hieronder. Ik vond hem echt heerlijk.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • pizzadeeg (bv. Tante Fanny of zelfgemaakt)
  • 65 gr. crème fraiche
  • 100 gr. bacon
  • 100 gr. schouderham
  • 1 rode ui
  • 125 gr. champignons
  • 1 bol buffelmozzarella
  • olijfolie
  • peper en zout
  • oregano (gedroogd)

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat klaar, het liefst licht ingevet en anders met bakpapier.

Als je kant en klaar deeg gebruikt leg je dit op de bakplaat en spreid je het uit over de plaat. Gebruik je zelfgemaakt pizzadeeg rol dan de bal uit tot een rechthoek en leg op de plaat. Bak het deeg een paar minuten voor in je voorverwarmde oven en haal er weer uit.

Smeer de bodem in met crème fraiche, het best gaat dit met de bolle kant van een lepel. Smeer het niet te dik op je bodem omdat deze anders te vochtig wordt. Scheur de schouderham in stukken en verdeel over de bodem, doe hetzelfde met de plakjes bacon.

Snij de rode ui in dunne ringen en de champignons in dunne plakjes. Sprenkel wat olijfolie over de pizzabodem en verdeel de ringetjes ui en de champignons erover. Snij de mozzarella in plakken en scheur deze daarna in grove stukken, verdeel ook deze over de pizzabodem.

Bestrooi de bovenkant naar smaak met mozzarella, versgemalen peper en zout en schuif de pizza zo'n 15 minuten in de voorverwarmde oven. Als de korst mooi bruin en knapperig is geworden is je creamy pizza met bacon, ham en mozzarella klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een creamy pizza met bacon, ham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Een creamy pizza met bacon, ham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Een creamy pizza met bacon, ham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Een creamy pizza met bacon, ham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Een creamy pizza met bacon, ham en mozzarella'