Een creamy pizza met bacon, ham en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- pizzadeeg (bv. Tante Fanny of zelfgemaakt)
- 65 gr. crème fraiche
- 100 gr. bacon
- 100 gr. schouderham
- 1 rode ui
- 125 gr. champignons
- 1 bol buffelmozzarella
- olijfolie
- peper en zout
- oregano (gedroogd)
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat klaar, het liefst licht ingevet en anders met bakpapier.
Als je kant en klaar deeg gebruikt leg je dit op de bakplaat en spreid je het uit over de plaat. Gebruik je zelfgemaakt pizzadeeg rol dan de bal uit tot een rechthoek en leg op de plaat. Bak het deeg een paar minuten voor in je voorverwarmde oven en haal er weer uit.
Smeer de bodem in met crème fraiche, het best gaat dit met de bolle kant van een lepel. Smeer het niet te dik op je bodem omdat deze anders te vochtig wordt. Scheur de schouderham in stukken en verdeel over de bodem, doe hetzelfde met de plakjes bacon.
Snij de rode ui in dunne ringen en de champignons in dunne plakjes. Sprenkel wat olijfolie over de pizzabodem en verdeel de ringetjes ui en de champignons erover. Snij de mozzarella in plakken en scheur deze daarna in grove stukken, verdeel ook deze over de pizzabodem.
Bestrooi de bovenkant naar smaak met mozzarella, versgemalen peper en zout en schuif de pizza zo'n 15 minuten in de voorverwarmde oven. Als de korst mooi bruin en knapperig is geworden is je creamy pizza met bacon, ham en mozzarella klaar.