Een goedgevulde lasagne met groenten en kip
Recept
Ingrediënten
4 personen
- lasagnebladen
- 200 gr. kippendij of kipfilet
- 1 prei
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 1 bol buffelmozzarella
- 500 gr. passata
- 390 gr. tomatenblokjes naturel (bv. Heinz)
- 150 gr. geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een ingevette ovenschaal klaar. Zet ook vast een flinke hapjespan op laag vuur om zo de saus in te maken, zo kan deze vast goed warm worden.
Snij de prei in ringetjes, de courgette in blokjes en de paprika's in reepjes. Verwijder vantevoren wel even de zaadlijsten en de zaadjes van de paprika's. Spoel de gesneden groenten kort af en laat uitlekken in een vergiet. Snij ook de kip vast in kleine stukjes en zet deze alvast klaar. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken, hou ook apart voor zo.
Pel de tenen knoflook en de ui en snijd goed fijn, verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook hier kort in. Kruid met wat peper en zout en voeg de stukjes kip toe, bak een paar minuten zodat de kip aan de buitenkant mooi bruin wordt.
Voeg de gesneden groenten toe en bak deze nog een paar minuten mee. Doe de passata en de tomatenblokjes erbij, kruid met een flinke snuf Italiaanse kruiden en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel zo'n 15 minuten pruttelen zodat de saus een beetje dikker wordt.
Schep een derde van de saus in de ingevette ovenschaal en dek af met een paar lasagnebladen. Doe er nog een laagje saus over en leg hier de plakjes mozzarella op, dek weer af met een paar lasagnebladen. Schep het restant van de saus hierop en strooi de geraspte kaas erover.
Schuif de ovenschaal zo'n 35 minuten in de voorverwarmde oven. De lasagne is klaar als de kaas een mooie krokante laag heeft gevormd, laat nog even afkoelen in de ovenschaal en serveer.