Een heerlijk broodje hamburger met rode biet en honing-mosterddressing

Een heerlijk broodje hamburger met rode biet en honing-mosterddressing

Wat is er nou lekkerder dan een broodje hamburger met een goed stukje vlees en verse ingrediënten. Je kan combineren naar hartelust en iedere keer weer verrassende broodjes hamburger ontdekken. Dit broodje hamburger met rode biet en zelfgemaakte honing-mosterddressing was echt superlekker en gaat zeker vaker worden gemaakt.

Ik heb dit broodje zelf met Angus beefburgers gemaakt, een heerlijk sappige burger die ik bij gebrek aan een barbecue in ons vakantiehuisje gewoon met een pan heb bereid. Maar je kan natuurlijk elk soort hamburger gebruiken die je maar wilt. Het allerlekkerst is dit broodje natuurlijk met ‘mijn ultieme hamburger’ uit een eerder recept. Maar als je wat sneller klaar wilt zijn koop je gewoon wat hamburgers bij de slager of de supermarkt zoals ik deze keer ook heb gedaan.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 4 lekkere hamburgers
  • 1 grote ui
  • 2 trostomaten
  • rode bietenschijfjes (potje)
  • jonge kaas
  • 4 plakjes bacon
  • sla
  • balsamicoazijn
  • 1 tl. suiker
  • boter of olijfolie om te bakken
  • peper en zout
  • 4 hamburgerbroodjes

Ingrediënten honing-mosterddressing

  • 2 el. mosterd
  • 1 el. honing
  • 2 el. balsamicoazijn
  • 3 tot 4 el. Extra Vierge olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Zet vast een koekenpan op het vuur zodat deze goed heet wordt. Bak de hamburgers zoals aangegeven op de verpakking, de Angus burgers heb ik zelf zonder boter op hoog vuur aan beide kanten aangebakken en daarna 12 minuten op laag vuur gaar laten worden. Regelmatig keren zodat ze goed gaar worden en niet aanbranden. Leg vlak voor ze klaar zijn op iedere hamburger een of twee plakken jonge kaas zodat deze goed over de hamburgers heen smelten.

Leg intussen 12 schijfjes rode biet op keukenpapier zodat deze goed uit kunnen lekken. Snijd de ui in ringetjes en leg deze apart voor zo. Maak intussen de honing-mosterddressing door de mosterd, honing en balsamicoazijn door elkaar te mengen en al roerend aan te vullen met olijfolie. Stop met het toevoegen van de olijfolie als je een gladde nog wat dikke dressing hebt en breng op smaak met peper en zout. Zet de dressing nog even apart voor zo.

Bak in een koekenpan de uienringen aan in wat roomboter en doe hier wat balsamicoazijn en de suiker bij. Bak net zolang tot de uienringen mooi bruin, glazig en een beetje knapperig worden en schep uit de pan en zet even apart. Snijd de tomaten vast in dikke plakken. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster de binnenkant in de voorverwarmde oven tot deze lichtbruin wordt.

Als de hamburgers klaar zijn haal je deze uit de pan en bakt in het vet nog even de plakjes bacon tot ze beginnen te verschrompelen. Smeer de binnenkant van de broodjes in met de honing-mosterddressing en leg op de onderste helft wat blaadjes sla, gebakken uienringen en plakjes biet. Leg daar bovenop de hamburgers met de gesmolten kaas, de plakjes tomaat en de plakjes gebakken bacon. Even bestrooien met peper en zout en klaar is je broodje.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een heerlijk broodje hamburger met rode biet en honing-mosterddressing'
Afbeelding bij 'Een heerlijk broodje hamburger met rode biet en honing-mosterddressing'
Afbeelding bij 'Een heerlijk broodje hamburger met rode biet en honing-mosterddressing'
Afbeelding bij 'Een heerlijk broodje hamburger met rode biet en honing-mosterddressing'
Afbeelding bij 'Een heerlijk broodje hamburger met rode biet en honing-mosterddressing'