Een heerlijk broodje hamburger met rode biet en honing-mosterddressing
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 lekkere hamburgers
- 1 grote ui
- 2 trostomaten
- rode bietenschijfjes (potje)
- jonge kaas
- 4 plakjes bacon
- sla
- balsamicoazijn
- 1 tl. suiker
- boter of olijfolie om te bakken
- peper en zout
- 4 hamburgerbroodjes
Ingrediënten honing-mosterddressing
- 2 el. mosterd
- 1 el. honing
- 2 el. balsamicoazijn
- 3 tot 4 el. Extra Vierge olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Zet vast een koekenpan op het vuur zodat deze goed heet wordt. Bak de hamburgers zoals aangegeven op de verpakking, de Angus burgers heb ik zelf zonder boter op hoog vuur aan beide kanten aangebakken en daarna 12 minuten op laag vuur gaar laten worden. Regelmatig keren zodat ze goed gaar worden en niet aanbranden. Leg vlak voor ze klaar zijn op iedere hamburger een of twee plakken jonge kaas zodat deze goed over de hamburgers heen smelten.
Leg intussen 12 schijfjes rode biet op keukenpapier zodat deze goed uit kunnen lekken. Snijd de ui in ringetjes en leg deze apart voor zo. Maak intussen de honing-mosterddressing door de mosterd, honing en balsamicoazijn door elkaar te mengen en al roerend aan te vullen met olijfolie. Stop met het toevoegen van de olijfolie als je een gladde nog wat dikke dressing hebt en breng op smaak met peper en zout. Zet de dressing nog even apart voor zo.
Bak in een koekenpan de uienringen aan in wat roomboter en doe hier wat balsamicoazijn en de suiker bij. Bak net zolang tot de uienringen mooi bruin, glazig en een beetje knapperig worden en schep uit de pan en zet even apart. Snijd de tomaten vast in dikke plakken. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster de binnenkant in de voorverwarmde oven tot deze lichtbruin wordt.
Als de hamburgers klaar zijn haal je deze uit de pan en bakt in het vet nog even de plakjes bacon tot ze beginnen te verschrompelen. Smeer de binnenkant van de broodjes in met de honing-mosterddressing en leg op de onderste helft wat blaadjes sla, gebakken uienringen en plakjes biet. Leg daar bovenop de hamburgers met de gesmolten kaas, de plakjes tomaat en de plakjes gebakken bacon. Even bestrooien met peper en zout en klaar is je broodje.