Een heerlijke traybake met in pancetta gegrilde kabeljauw
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 grote courgette (of 2 kleintjes)
- 1 prei
- 2 rode uien
- 1 gele paprika
- 400 gr. aardappelen
- 6 teentjes knoflook
- 4 kabeljauwfilets
- 12 plakjes pancetta (of 4 grote plakken)
- Italiaanse kruiden
- peper
- grof zeezout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 190 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Haal de kabeljauwfilets vast uit de koelkast en dep ze even droog met een keukenpapiertje, laat liggen voor zo.
Snijd de courgette in plakjes en daarna in reepjes, snijd de prei in dunne ringetjes en de gele paprika in halve ringen. De rode uien snijd je in grove partjes. Schil eventueel de aardappelen en snijd deze daarna in parten, ongeveer ter grootte van een flinke friet.
Verdeel de gesneden groenten en aardappelen over de bakplaat en pel de teentjes knoflook, verdeel deze tussen de groenten. Sprenkel er flink wat olijfolie over en bestrooi met Italiaanse kruiden, vers gemalen peper en grof zeezout. Schuif de ovenplaat 20 minuten in de oven.
Leg een grote plak pancette (of 3 kleintjes deels overlappend) op een snijplank en leg hier een kabeljauwfilet op. Bestrooi met wat peper en wikkel de pancetta om de filet heen zodat deze ingepakt is. Herhaal dit voor de andere drie kabeljauwfilets.
Haal na 20 minuten de bakplaat uit de oven en verhoog de oventemperatuur vast naar 200 graden. Leg de in pancetta verpakte kabeljauw tussen de groenten en schuif de bakplaat nog zo'n 15 minuten in de oven. Als de kabeljauwfilets mooi wit zijn geworden is je traybake klaar.