Een makkelijke doperwtenstamppot met gebraden kippendij
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappelen, kruimig
- 600 gr. doperwten (diepvries)
- 4 bosuitjes
- 400 gr. kippendij (filet)
- klontje boter
- scheutje melk
- paprikapoeder
- sojasaus
- peper en zout
- boter om te bakken
Bereidingswijze
Verwarm een hapjespan op laag vuur. Zet ook vast een flinke pan en een wat kleinere pan met beiden een laag kokend water op.
Dep de kippendijfilet droog met een keukenpapiertje en smeer aan beide kanten in met paprikapoeder. Verhit een klontje boter in de hapjespan en bestrooi de kippendij nog even met wat peper en zout voor je deze in de pan doet. Bak de kip een minuutje aan op hoog vuur zodat deze goed dichtschroeit en giet er daarna een scheut sojasaus over. Bak nog een minuutje aan de andere kant en zet het vuur lager. Laat de kip ongeveer 30 minuten braden tot deze helemaal gaar is, draai regelmatig om.
Schil intussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in de grote pan en giet ze daarna af, laat nog even droogstomen. Doe er een klont boter bij en een scheutje melk en stamp tot een lekkere puree, kruid met wat peper en zout.
Kook terwijl de aardappelen opstaan de erwtjes in zo'n 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat even staan voor zo. Snij de bosuitjes in dunne ringetjes en zet apart voor zo. Als de aardappelpuree klaar is roer je er voozichtig de gekookte doperwten en de ringetjes bosui door. Je kan er voor kiezen om de erwtjes er doorheen te stampen, ik vind het zelf lekkerder als je ze er doorheen roert.
Snijd de kippendij in mooie plakken en serveer de doperwtenstamppot met de plakjes gebraden kip, schep er wat bakvet uit de pan overheen en smullen maar.