Een makkelijke pastasalade met kip en pesto
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. pasta
- 1 komkommer
- 4 trostomaten
- 2 baby romaine sla
- 4 takjes basilicum
- 2 takjes tijm
- 2 gerookte kipfilets
- 25 gr. pijnboompitjes
- groene pesto
- olijfolie
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- Parmezaanse kaas, optioneel
Bereidingswijze
Zet een pan met ruim kokend water op en kook de pasta hier twee minuten korter dan de aangegeven tijd in. Spoel de pasta af onder een koude kraan en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de komkommer en de tomaten in kleine blokjes en de baby romaine sla in reepjes. Snijd de gerookte kipfilets in reepjes en doe deze samen met twee eetlepels groene pesto in een kom, roer goed door elkaar en bestrooi met een beetje peper en wat Italiaanse kruiden. Laat de pesto een kwartiertje in de kip trekken.
Doe de (afgekoelde) pasta in een slakom en voeg de tomaat, komkommer, sla en kipfilet toe. Hak de takjes tijm goed fijn en strooi deze over de slakom. Snipper de blaadjes basilicum en voeg deze toe aan de pastasalade. Rooster de pijnboompitjes een paar minuten in een hete koekenpan zonder olie tot ze bruin worden en je ze begint te ruiken. Doe ook de pijnboompitjes bij de pastasalade.
Voor de dressing kan je een flinke scheut olijfolie met wat peper en zout en Italiaanse kruiden over de pastasalade doen. Een andere mogelijkheid is om nog twee eetlepels groene pesto met een scheut olijfolie te mengen en dit over de pastasalade te sprenkelen. Roer alles goed door elkaar en serveer met wat versgeraspte Parmezaanse kaas.