Een makkelijke pastasalade met kip en pesto

Een makkelijke pastasalade met kip en pesto

In de zomer eet ik regelmatig pastasalades, lekker voedzame maaltijden die ook nog eens snel klaar zijn. Maar ook als het wat kouder weer is kan je prima een pastasalade eten, helemaal als de pasta nog een beetje warm is maar ook afgekoeld erg lekker.

Ik heb deze keer een makkelijke pastasalade met kip en pesto gemaakt, aangevuld met wat frisse groenten en samen een prima combinatie. Het recept voor deze snelle pastasalade vind je hieronder, en wat je over houdt kan je de volgende dag nog lekker als lunch nemen.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. pasta
  • 1 komkommer
  • 4 trostomaten
  • 2 baby romaine sla
  • 4 takjes basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 2 gerookte kipfilets
  • 25 gr. pijnboompitjes
  • groene pesto
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas, optioneel

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een pan met ruim kokend water op en kook de pasta hier twee minuten korter dan de aangegeven tijd in. Spoel de pasta af onder een koude kraan en laat uitlekken in een vergiet.

Snijd de komkommer en de tomaten in kleine blokjes en de baby romaine sla in reepjes. Snijd de gerookte kipfilets in reepjes en doe deze samen met twee eetlepels groene pesto in een kom, roer goed door elkaar en bestrooi met een beetje peper en wat Italiaanse kruiden. Laat de pesto een kwartiertje in de kip trekken.

Doe de (afgekoelde) pasta in een slakom en voeg de tomaat, komkommer, sla en kipfilet toe. Hak de takjes tijm goed fijn en strooi deze over de slakom. Snipper de blaadjes basilicum en voeg deze toe aan de pastasalade. Rooster de pijnboompitjes een paar minuten in een hete koekenpan zonder olie tot ze bruin worden en je ze begint te ruiken. Doe ook de pijnboompitjes bij de pastasalade.

Voor de dressing kan je een flinke scheut olijfolie met wat peper en zout en Italiaanse kruiden over de pastasalade doen. Een andere mogelijkheid is om nog twee eetlepels groene pesto met een scheut olijfolie te mengen en dit over de pastasalade te sprenkelen. Roer alles goed door elkaar en serveer met wat versgeraspte Parmezaanse kaas.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een makkelijke pastasalade met kip en pesto'
Afbeelding bij 'Een makkelijke pastasalade met kip en pesto'
Afbeelding bij 'Een makkelijke pastasalade met kip en pesto'
Afbeelding bij 'Een makkelijke pastasalade met kip en pesto'
Afbeelding bij 'Een makkelijke pastasalade met kip en pesto'
Afbeelding bij 'Een makkelijke pastasalade met kip en pesto'