Een makkelijke roerbakmaaltijd met mie en beef teriyaki
Recept
Ingrediënten
4 personen
- ca. 250 gr. mie
- 2 grote preien
- 1 rode ui
- 250 gr. champignons
- 250 gr. biefstuk
- 6 lenteuitjes
- 125 gr. taugé
- 3 teentjes knoflook
- 2 flinke bospenen
- 1/2 fles teriyaki woksaus
- vijfkruidenpoeder
- wokolie
- kroepoek, optioneel
Bereidingswijze
Zet je wok alvast op een laag vuurtje zodat deze door en door warm kan worden voordat je de groenten gaat snijden. Een goed hete wok schroeit alles namelijk perfect dicht. Haal ook vast de biefstuk uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt.
Snijd de prei en lenteuitjes in dunne ringetjes, de rode ui in dikke halve ringen en de bospeen en champignons in plakjes. Zet alles apart voor zo en hak alvast de knoflook goed fijn. Snijd de biefstuk in zo dun mogelijke plakken en halveer de grotere plakken.
Zet een pan ruim kokend water op en bereid de mie zoals aangegeven op de verpakking. Als de mie klaar is giet je deze af in een vergiet en spoel je de mie af onder een koude kraan. Laat uitlekken voor zo en bereid intussen de groente en het vlees.
Als de wok goed heet is verwarm je er een flinke scheut wokolie in en bak je de knoflook kort aan. Doe er direct alle zojuist gesneden groente bij, strooi er een flinke snuf vijfkruidenpoeder over en roerbak alles zo'n zes tot acht minuten op middelhoog vuur.
Voeg de laatste twee minuten de woksaus toe en zet het vuur op de hoogste stand, blijf alles goed roeren. De laatste minuut voeg je de biefstukreepjes en de taugé toe terwijl je alles nogmaals goed omschept. Schep er nu de uitgelekte mie bij en roerbak alles nog één minuut op hoog vuur.
Serveer de mie met de roergebakken groenten en reepjes biefstuk en doe er eventueel wat kroepoek bij.