Een makkelijke roerbakmaaltijd met mie en beef teriyaki

Een makkelijke roerbakmaaltijd met mie en beef teriyaki

Roerbakken is een van mijn favoriete manieren om groente te bereiden. De groente blijft lekker knapperig en behoudt al zijn smaak, bovendien is het nog eens makkelijk ook. Deze makkelijke roerbakmaaltijd met mie en beef teriyaki staat bijvoorbeeld al in een half uurtje op tafel.

Deze keer bracht ik het gerecht op smaak met een lekkere teriyaki woksaus en vijfkruidenpoeder. Ook gebruikte ik speciale wokolie die net wat meer smaak heeft dan bijvoorbeeld olijfolie. Snij alle ingrediënten voor je begint met roerbakken en je bent zo klaar. Ik koos trouwens voor brede noedels van Conimex maar kies gewoon je favoriete mie.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • ca. 250 gr. mie
  • 2 grote preien
  • 1 rode ui
  • 250 gr. champignons
  • 250 gr. biefstuk
  • 6 lenteuitjes
  • 125 gr. taugé
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 flinke bospenen
  • 1/2 fles teriyaki woksaus
  • vijfkruidenpoeder
  • wokolie
  • kroepoek, optioneel

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet je wok alvast op een laag vuurtje zodat deze door en door warm kan worden voordat je de groenten gaat snijden. Een goed hete wok schroeit alles namelijk perfect dicht. Haal ook vast de biefstuk uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt.

Snijd de prei en lenteuitjes in dunne ringetjes, de rode ui in dikke halve ringen en de bospeen en champignons in plakjes. Zet alles apart voor zo en hak alvast de knoflook goed fijn. Snijd de biefstuk in zo dun mogelijke plakken en halveer de grotere plakken.

Zet een pan ruim kokend water op en bereid de mie zoals aangegeven op de verpakking. Als de mie klaar is giet je deze af in een vergiet en spoel je de mie af onder een koude kraan. Laat uitlekken voor zo en bereid intussen de groente en het vlees.

Als de wok goed heet is verwarm je er een flinke scheut wokolie in en bak je de knoflook kort aan. Doe er direct alle zojuist gesneden groente bij, strooi er een flinke snuf vijfkruidenpoeder over en roerbak alles zo'n zes tot acht minuten op middelhoog vuur.

Voeg de laatste twee minuten de woksaus toe en zet het vuur op de hoogste stand, blijf alles goed roeren. De laatste minuut voeg je de biefstukreepjes en de taugé toe terwijl je alles nogmaals goed omschept. Schep er nu de uitgelekte mie bij en roerbak alles nog één minuut op hoog vuur.

Serveer de mie met de roergebakken groenten en reepjes biefstuk en doe er eventueel wat kroepoek bij.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een makkelijke roerbakmaaltijd met mie en beef teriyaki'
Afbeelding bij 'Een makkelijke roerbakmaaltijd met mie en beef teriyaki'
Afbeelding bij 'Een makkelijke roerbakmaaltijd met mie en beef teriyaki'
Afbeelding bij 'Een makkelijke roerbakmaaltijd met mie en beef teriyaki'