Een makkelijke spinazie-omelet met zalm en champignons
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 12 eieren
- 300 gr. bladspinazie
- 200 gr. gerookte zalm
- 250 gr. champignons
- melk
- peper en zout
- verse of gedroogde peterselie
- boter om te bakken
- eventueel wat brood
Bereidingswijze
Zet vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Snij alle champignons in plakjes en zet klaar voor zo. Snij of scheur de gerookte zalm vast in kleinere reepjes, hou apart voor zo
Neem per omelet een flinke hand bladspinazie en snijd deze grof in stukjes met een koksmes. Klop in een mengkom steeds drie eieren los met een scheutje melk en breng op smaak met wat peper en zout.
Smelt wat boter in de koekenpan en bak steeds een kwart van de champignons kort aan, voeg de gesneden bladspinazie toe en bak kort mee. Giet er het eiermengsel over en roer direct alles door elkaar met een spatel of iets dergelijks.
Laat het ei op middelhoog vuur stollen en hou af en toe de koekenpan wat schuin, zo kan je het nog vochtige deel van de omelet een beetje over de oppervlakte verspreiden. Strooi er vlak voor het einde nog wat fijngehakte peterselie over.
Als de bovenkant nét begint te stollen leg je wat reepjes zalm op de omelet en klap je deze dubbel. Serveer je omelet direct, eventueel met een snee (al dan niet geroosterd) brood. Herhaal alles voor de overige drie omeletten.