Een pittige omelet met garnaaltjes

Een pittige omelet met garnaaltjes

Hoewel koken een van mijn grootste passies is heb ik ook wel eens zin in iets heel makkelijks. Deze pittige omelet met garnaaltjes heb je zo gemaakt en is gelukkig toch heel er lekker. Een ideaal maaltje als je geen zin hebt om uitgebreid te koken of snel iets op tafel wil zetten.

De omelet is lekker machtig en kan je dus als complete avondmaaltijd eten, maar ook voor een stevige lunch is dit het ideale maaltje. Eet hem gewoon dubbelgevouwen met eventueel een salade, of doe hem op een lekkere snee bruin brood. Lekker, makkelijk en snel… wat wil je nog meer.

Recept

Ingrediënten

per persoon

  • 2 of 3 eieren
  • scheutje melk
  • 1/2 rode paprika
  • 50 gr. garnalen
  • 75 gr. champignons
  • teentje knoflook
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • lepeltje sambal (optioneel)
  • boter of olie om te bakken

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verhit vast een koekenpan én een hapjespan op een laag vuurtje zodat deze goed warm worden. Snijd de paprika in hele dunne ringetjes en de champignons in dunne plakjes, met een eiersnijder snij je in één beweging een champignon.

Verhit een scheutje olijfolie of boter in de hapjespan, knijp het teentje knoflook uit boven de pan met een knoflookpers of snijd hem in kleine stukjes. Doe de garnaaltjes erbij en bak deze een paar minuutjes op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en hou de garnalen warm in de pan.

Breek twee of drie eieren boven een mengkom en doe hier een scheutje melk bij, klop goed los met een vork zodat het mengsel niet te luchtig wordt. Doe er een flinke snuf vijfkruidenpoeder, versgemalen peper en zout en eventueel een lepeltje sambal bij en roer nog even goed door elkaar.

Verhit een klontje boter of wat olijfolie in de koekenpan en bak hier een paar minuten de paprikaringetjes en plakjes champignons in. Giet het eiermengsel er overheen en bak het tot een luchtige omelet. Houd telkens de pan een beetje schuin en wip de rand van de omelet omhoog met een spatel zodat het zachte eiwit en eigeel naar de bodem stroomt. De bovenkant mag een beetje zacht blijven, dit is het lekkerst.

Doe tenslotte de garnalen bovenop de omelet en bak het geheel nog een halve minuut door. Klap de omelet dubbel en laat deze op een bord of op een boterham glijden en klaar is je pittige omelet.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een pittige omelet met garnaaltjes'
Afbeelding bij 'Een pittige omelet met garnaaltjes'
Afbeelding bij 'Een pittige omelet met garnaaltjes'
Afbeelding bij 'Een pittige omelet met garnaaltjes'
Afbeelding bij 'Een pittige omelet met garnaaltjes'
Afbeelding bij 'Een pittige omelet met garnaaltjes'