Een pittige omelet met garnaaltjes
Recept
Ingrediënten
per persoon
- 2 of 3 eieren
- scheutje melk
- 1/2 rode paprika
- 50 gr. garnalen
- 75 gr. champignons
- teentje knoflook
- vijfkruidenpoeder
- peper en zout
- lepeltje sambal (optioneel)
- boter of olie om te bakken
Bereidingswijze
Verhit vast een koekenpan én een hapjespan op een laag vuurtje zodat deze goed warm worden. Snijd de paprika in hele dunne ringetjes en de champignons in dunne plakjes, met een eiersnijder snij je in één beweging een champignon.
Verhit een scheutje olijfolie of boter in de hapjespan, knijp het teentje knoflook uit boven de pan met een knoflookpers of snijd hem in kleine stukjes. Doe de garnaaltjes erbij en bak deze een paar minuutjes op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en hou de garnalen warm in de pan.
Breek twee of drie eieren boven een mengkom en doe hier een scheutje melk bij, klop goed los met een vork zodat het mengsel niet te luchtig wordt. Doe er een flinke snuf vijfkruidenpoeder, versgemalen peper en zout en eventueel een lepeltje sambal bij en roer nog even goed door elkaar.
Verhit een klontje boter of wat olijfolie in de koekenpan en bak hier een paar minuten de paprikaringetjes en plakjes champignons in. Giet het eiermengsel er overheen en bak het tot een luchtige omelet. Houd telkens de pan een beetje schuin en wip de rand van de omelet omhoog met een spatel zodat het zachte eiwit en eigeel naar de bodem stroomt. De bovenkant mag een beetje zacht blijven, dit is het lekkerst.
Doe tenslotte de garnalen bovenop de omelet en bak het geheel nog een halve minuut door. Klap de omelet dubbel en laat deze op een bord of op een boterham glijden en klaar is je pittige omelet.