
Een smeuïg snijbonenstamppotje
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 kg. kruimige aardappelen
- 500 gr. snijbonen
- 100 gr. spekreepjes
- 1 grote ui
- klontje roomboter
- scheutje melk
- peper en zout
Bereidingswijze
Dit stamppotje heb je echt zo gemaakt, je schilt de aardappelen en snijd deze in gelijke stukjes en kookt deze zo'n 20 minuten. In de tussentijd snijd je de snijbonen in grove stukken, of als je dat lekkerder vindt in kleine stukjes. Zelf vind ik groter wat lekkerder omdat je dan nog een lekkere bite hebt in je stamppot.
Kook de snijbonen zo'n 10 tot 12 minuten en giet ze daarna even af in een vergiet. Bak de spekreepjes in een koekenpan (zonder boter of olie) en als ze klaar zijn schep je deze uit de pan, snij de ui goed fijn en bak de gesnipperde ui kort aan in het spekvet in de koekenpan tot deze een beetje glazig begint te worden.
Giet de aardappelen af en doe er een scheutje melk en een klontje roomboter bij, doe er ook de gebakken ui met het spekvet bij en stamp alles fijn tot je een smeuïge puree krijgt. Breng op smaak met wat peper en zout en doe er tenslotte de spekreepjes en de snijbonen bij. Spatel even goed door elkaar tot alles gemengd is en klaar is je stamppotje.
Als de aardappelen en snijbonen aan het koken zijn heb je alle tijd om een paar gehaktballen of speklapjes te bakken die prima smaken bij deze stamppot. Of maak een paar hardgekookte eieren en snijd deze in kleine stukjes, heerlijk om over je stamppot te strooien.
Recepten in je mail

