Een smeuïg snijbonenstamppotje

Een smeuïg snijbonenstamppotje

Als ik geen zin heb om uitgebreid te koken staat een stamppotje bij mij met stip bovenaan. Helemaal als de regen met bakken uit de hemel valt en de t-shirts met korte mouwen weer in de kledingkast verdwijnen. Ik heb laatst eens geprobeerd of een stamppotje met snijbonen lekker was en dat was inderdaad het geval.

Deze smeuïge snijbonenstamppot heb je zo gemaakt en smaakte heerlijk. Door lekker een klontje roomboter toe te voegen wordt die ook nog eens heerlijk smeuïg. Erg lekker met een simpele gehaktbal, een gebakken speklapje of gewoon wat hardgekookt ei eroverheen kruimen.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 kg. kruimige aardappelen
  • 500 gr. snijbonen
  • 100 gr. spekreepjes
  • 1 grote ui
  • klontje roomboter
  • scheutje melk
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Dit stamppotje heb je echt zo gemaakt, je schilt de aardappelen en snijd deze in gelijke stukjes en kookt deze zo'n 20 minuten. In de tussentijd snijd je de snijbonen in grove stukken, of als je dat lekkerder vindt in kleine stukjes. Zelf vind ik groter wat lekkerder omdat je dan nog een lekkere bite hebt in je stamppot.

Kook de snijbonen zo'n 10 tot 12 minuten en giet ze daarna even af in een vergiet. Bak de spekreepjes in een koekenpan (zonder boter of olie) en als ze klaar zijn schep je deze uit de pan, snij de ui goed fijn en bak de gesnipperde ui kort aan in het spekvet in de koekenpan tot deze een beetje glazig begint te worden.

Giet de aardappelen af en doe er een scheutje melk en een klontje roomboter bij, doe er ook de gebakken ui met het spekvet bij en stamp alles fijn tot je een smeuïge puree krijgt. Breng op smaak met wat peper en zout en doe er tenslotte de spekreepjes en de snijbonen bij. Spatel even goed door elkaar tot alles gemengd is en klaar is je stamppotje.

Als de aardappelen en snijbonen aan het koken zijn heb je alle tijd om een paar gehaktballen of speklapjes te bakken die prima smaken bij deze stamppot. Of maak een paar hardgekookte eieren en snijd deze in kleine stukjes, heerlijk om over je stamppot te strooien.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een smeuïg snijbonenstamppotje'
Afbeelding bij 'Een smeuïg snijbonenstamppotje'