
Een snelle eierwrap met paprika en champignons
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 tot 12 eieren*
- 250 gr. champignons
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode peper
- 6 lenteuitjes
- bosje koriander
- melk
- boter om te bakken
- peper en zout
- chilisaus
* Zelf hou ik voor het avondeten drie eieren aan en voor de lunch twee, kies vooral de hoeveelheid die bij je past. Meer kan natuurlijk ook.
Bereidingswijze
Verwarm vast een koekenpan op laagt vuur zodat deze goed warm wordt. Snijd de paprika's in reepjes, de lenteuitjes in ringetjes en de champignons eerst in plakjes en daarna in reepjes. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de rode peper en snijd in dunne ringetjes. Hak de koriander grof met een koksmes, hou een klein beetje apart om te garneren.
Klop per keer in een mengkom twee of drie eieren los met een klein scheutje melk. Verhit wat boter in de koekpan en bak per keer een kwart van de gesneden paprika, koriander, lenteuitjes, rode peper en champignons kort aan.
Kruid met wat peper en zout en giet er het eiermengsel bij, bak kort aan en zet dan een ruime deksel over de koekenpan. Laat nog even doorbakken op lager vuur tot de bovenkant is gestold. Herhaal dit voor de overige drie eierwraps.
Schuif het gebakken ei op een bord, zet hier een ander bord op en draai het geheel om, rol de eierwrap nu op. Zo komt de donkere kant aan de binnenkant van je eierwrap en de mooiere lichte kant aan de buitenkant. Het maakt niets uit voor de smaak maar het ziet er net wat mooier uit.
Strooi er nog wat peper en zout en wat gehakte koriander over en doe er tenslotte een scheutje chilisaus op. Lekker met een stukje brood of gewoon zo.
Recepten in je mail



