Een snelle frittata met mascarpone en parmaham
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 5 eieren
- 100 gr. mascarpone
- 250 gr. kastanjechampignons
- 1 courgette
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 75 gr. parmaham
- 75 gr. geraspte (oude) kaas
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden, zet een met boter ingevette springvorm klaar en verwarm vast een hapjespan op laag vuur.
Maak de courgette even schoon onder de kraan en boen goed droog, verwijder de kop en de kont en snijd de rest in kleine blokjes. Snijd de champignons in dunne schijfjes en snijd de paprika. Bewaar een paar ronde plakjes van de paprika en snijd het restant in kleine blokjes.
Pel de ui en knoflook en snijd beiden goed fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in je hapjespan en fruit hier de ui en knoflook kort in aan. Voeg vervolgens de champignons, de courgette en de fijn gesneden paprika toe. Bewaar de grotere stukjes paprika voor zo. Kruid flink met peper en zout en bak alles een paar minuten op middelhoog vuur aan.
Breek intussen de eieren boven een mengkom en schep hier de mascarpone bij. Meng alles goed met een garde en kruid met wat peper, voeg de geraspte kaas toe en roer alles nogmaals goed door elkaar tot je een schuimig mengsel over hebt.
Schep met een schuimspaan de gebakken groenten uit de pan en zorg dat je zo weinig mogelijk vocht meeschept. Doe alles in de springvorm en snipper hier de plakken parmaham boven. Giet het eiermengsel over de springvorm en laat het even goed wegzakken in de springvorm. Leg er de grotere stukjes paprika bovenop en zet circa 25 minuten in de voorverwarmde oven.
De frittata is klaar als de bovenkant mooi bruin is geworden. Haal de springvorm uit de oven en laat een paar minuten afkoelen zodat deze nog een klein beetje stolt. Dien op met eventueel een lekkere salade of een paar dikke boterhammen met wat boter.
Tip: wikkel wat aluminiumfolie aan de onderkant van je springvorm. Zo vang je eventueel wat van het eiermengsel op als je springvorm niet helemaal sluit.