Een snelle pastasalade met gerookte kipfilet
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. pasta
- 200 gr. gerookte kipfilet
- 200 gr. mais
- 2 appels
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 3 eieren
- 1 sjalotje
- handje verse basilicum
- 50 gr. pijnboompitjes
- Italiaanse kruiden
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Kook de eieren circa 9 minuten tot deze hardgekookt zijn en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de pasta circa 2 minuten korter dan aangegeven om deze 'al dente' te krijgen, dan heeft deze net iets meer bite. Zet vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.
Snijd de appels in plakjes en daarna in kleine blokjes, boen de schil eerst even schoon want je hoeft de appels niet te schillen. Halveer de cherrytomaatjes en zet apart voor zo. Snipper het sjalotje en snijd de verse basilicum met een koksmes in dunne reepjes.
Pel de eieren en snijd deze in stukjes. Rooster de pijnboompitjes kort in de koekenpan, je hoeft geen olie of boter toe te voegen. Zodra de pijnboompitjes donkerder worden en je ze begint te ruiken doe je ze even in een bakje zodat ze af kunnen koelen, bewaar voor zo.
Giet de pasta af in een vergiet en spoel na met koud water, doe de pasta in een slakom en hussel door elkaar met een klein scheutje olijfolie. Snijd de kipfilet in dikke plakjes en doe door de pasta. Meng er vervolgens de rest van de ingrediënten bij en breng op smaak met wat peper en zout en een scheutje olijfolie.
Serveer de pastasalade en rasp er boven het bord nog wat Parmezaanse kaas over, giet er nog een klein scheutje extra olijfolie over en je snelle pastasalade is klaar.