Een snelle pizza met knoflookolie, salami en chorizo
Recept
Ingrediënten
4 personen
- pizzapakket (deeg en tomatensaus)
- 100 gr. salami
- 100 gr. chorizo
- 100 gr. pepperoni (optioneel)
- 1 rode paprika
- 1 bol buffelmozzarella
- 45 gr. rucola
- 3 tenen knoflook
- olijfolie
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat klaar. Bekleed de bakplaat eventueel met bakpapier, al kan de bodem dan iets zachter worden.
Rol het pizzadeeg uit en verdeel over de bakplaat, zet de bakplaat met het deeg drie minuten in de voorverwarmde oven. Pel de knoflook en hak in kleine stukjes, doe samen met een scheut olijfolie in een kannetje en maak er met een staafmixer knoflookolie van. Haal de bodem na drie minuten uit de oven en smeer in met de knoflookolie.
Verdeel de tomatensaus over de bodem en beleg met plakken salami. Verdeel er de plakjes chorizo en eventueel de pepperoni over. Snij de paprika in acht parten en vervolgens in smalle reepjes, verdeel de paprika over de bodem. Snijd de mozzarella in plakken en scheur in stukjes, verdeel over de bodem.
Bestrooi de pizza met Italiaanse kruiden, peper en zout en zet deze nog zo'n twaalf minuten in de voorverwarmde oven. Als de pizza klaar is strooi je er de rucola over en sprenkel je er nog wat olijfolie over. Klaar is je pizza, serveer met de salade.