Een snelle traybake met supermalse reepjes biefstuk
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. (biologische) aardappelen
- 250 gr. kastanjechampignons
- 125 gr. cherrytomaatjes
- 300 gr. biefstuk
- 6 bosuitjes of lenteuitjes
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 2 rode uien
- 5 teentjes knoflook
- verse basilicum
- peper
- grof zeezout
- olijfolie
- boter om te bakken
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een ovenplaat klaar die je bekleedt met bakpapier. Haal ook vast je biefstuk uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Als je biologische aardappelen hebt hoef je deze niet te schillen, boen de schil even schoon en snijd in kleine stukken. Verdeel de gesneden aardappel over de ovenplaat. Snijd de kastanjechampignons in grove stukken, de courgette in blokjes, de paprika en bosuitjes in ringetjes, de rode ui in partjes. halveer de tomaatjes en pel de knoflook en halveer de teentjes.
Strooi alle gesneden groente over de ovenplaat zodat het een beetje gelijk verdeeld is. Pluk een handje verse basilicum en snijd of scheur fijn, verdeel over de ovenplaat. Giet er ruim olijfolie over en bestrooi met vers gemalen peper. Hussel alles een beetje door elkaar en strooi er tenslotte grof zeezout over.
Schuif de ovenplaat nu 25 minuten in je oven en laat de aardappelen en groenten lekker roosteren. Zet 10 minuten voor het einde vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Als de traybake klaar is zet je de oven uit en doe je deur op een kiertje.
Smelt een klontje boter in de koekenpan. Kruid de biefstuk met wat peper en bak aan beide kanten snel bruin, bak de biefstuk nog één minuut per kant en blijf je vlees bewegen over de bodem van de pan. Laat 4 minuten rusten op een snijplank of stukje aluminiumfolie en schep vast de groenten op de borden.
Snijd de biefstuk in reepjes en doe bij de groenten op je bord. Strooi er nog wat grof zout over en klaar is je traybake.