Een stevige omelet met spek, prei, paprika en kaas
Recept
Ingrediënten
2 personen
- 6 eieren
- 1 prei
- 1 puntpaprika
- 6 bosuitjes
- 4 plakjes ontbijtspek
- melk
- belegen kaas
- peper en zout
- boter of olie om te bakken
Bereidingswijze
Verwarm vast een koekenpan op een laag vuurtje zodat deze goed warm kan worden.
Snijd de prei en de bosuitjes in ringetjes en de puntpaprika in kleine stukjes. Snijd ook de plakjes ontbijtspek in kleine reepjes. Klop per omelet 3 eieren los met een scheutje melk en kruid dit met wat versgemalen peper en zout. Rasp wat kaas boven het eiermengsel en roer dit er nog even doorheen.
Verwarm wat boter of olie in de koekenpan en bak de prei, bosuitjes, paprika en het ontbijtspek kort aan op middelhoog vuur. Giet er daarna het eiermengsel overheen en zet het vuur wat lager. Bak nu de omelet en zorg er voor dat de onderkant goed is gebakken terwijl de bovenkant nog enigszins vloeibaar blijft.
Dit kan je het best doen door de pan af en toe even schuin te houden en onderaan de omelet met een spatel even omhoog te wippen. Het vloeibare eiermengsel stroomt dan onder de omelet en bakt ook aan. Dit herhaal je tot het grootste deel van het eiermengsel niet meer vloeibaar is en de bovenkant nog net niet is gestold.
Klap de omelet nu dubbel met een spatel en laat deze op je bord glijden, strooi er eventueel nog wat peper en zout over. Je kan de omelet op een boterham eten maar door de spek en kaas is deze omelet eigenlijk al machtig genoeg.