Een wel héél lekker broodje hamburger
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 hamburgerbroodjes, recept
- 400 gr. biefstuk
- 4 plakken kaas
- 1 grote rode ui
- 1 kleine rode ui
- 2 stevige tomaten
- 1 baby romaine of wat andere sla
- bieslook
- mayonaise
- ketchup
Bereidingswijze
Haal de biefstuk een half uur van tevoren uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen met een keukenpapiertje erover.
Pel de kleinste rode ui en snijd deze in een paar stukken, hak de ui fijn in je keukenmachine. Gebruik hiervoor het metalen hakmes. Snijd wat bieslook fijn en doe dit in de kom bij de gehakte ui. Snijd de biefstuk in kleinere stukken en doe deze ook in de kom van je keukenmachine.
Maal de biefstuk kort fijn tot je grof gehakt overhoudt, zeker niet te lang anders wordt het een kleffe substantie. Zelf heb ik vier tot vijf keer heel kort de pulse-knop ingerdukt en toen was de biefstuk fijn genoeg. Doe er nog naar smaak wat peper en zout bij en eventueel een klein scheutje tabasco, druk nog één keer op de pulse-knop zodat alles goed mengt.
Rol vier mooie ballen van het gehakt en druk deze een beetje plat. Zelf gebruik ik hier een hamburgerpers voor maar met de hand gaat het net zo goed. Het is prima als de hamburger een beetje losjes blijft, dus zeker niet pletten.
Verhit een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt en smelt hier wat boter en olijfolie in. Bak de hamburgers circa twee minuten per kant en doe het vuur uit. Leg op iedere hamburger een plak kaas en dek de pan af met een deksel.
Snijd intussen de sla tot reepjes en snijd de tomaten in plakjes. Pel de andere rode ui en snijd deze in dunne ringetjes. Snijd de hamburgerbroodjes open en gril de binnenkant kort. Bedek met de fijngesneden sla, de ringetjes ui en de tomaat en leg hier de hamburger met kaas op. Doe er naar smaak wat mayonaise en tomatenketchup op en klaar is je broodje hamburger.