Eiernoedels met Chinese kool en gezoete pikante stukjes kip
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. eiernoedels
- 1 Chinese kool
- 1 prei
- 1 gele paprika
- 6 lente- of bosuitjes
- 1 rode peper
- 3 tenen knoflook
- 300 gr. kippendijfilet
- sojasaus
- gembersiroop
- wokolie
- peper en zout
- handje verse koriander
Bereidingswijze
Verhit een wok op laag vuur zodat deze door en door warm wordt, zet ook vast een pan ruim kokend water op om de eiernoedels zo in te koken.
Rol de rode peper tussen je handen om de zaadjes los te krijgen, snijd de boven- en onderkant eraf en rol de zaadjes er uit. Snij de rode peper in de lengte open, verwijder de zaadlijsten en overgebleven zaadjes en leg apart voor zo. Snij de gele paprika in kleine stukjes en hou apart voor zo.
Snij de bosuitjes en de prei in ringetjes en hou apart voor zo. Verwijder de buitenste bladen van de Chinese kool en spoel de kool af onder de kraan. Snij de onderkant eraf en rol telkens een paar bladen op, snij in reepjes en laat even uitlekken in een vergiet. Pel de tenen knoflook en snij goed fijn, leg apart voor zo.
Snij tenslotte de kippendij in kleine blokjes en verhit een scheutje wokolie in de wok. Doe de fijngesneden rode peper en de knoflook in de wok en roerbak een minuut op hoog vuur. Doe de stukjes kip erbij en giet er een flinke scheut sojasaus en een flinke scheut gembersiroop over. Roerbak de kip ongeveer 5 minuten tot deze goed is dichtgeschroeid. Schep uit de wok en bewaar voor zo.
Doe een extra scheutje wokolie in de wok en roerbak de gele paprika een paar minuten. Kook intussen de eiernoedels gaar en laat uitlekken in een vergiet. Roerbak nu de Chinese kool, de prei en de bosuitjes een paar minuten mee met de paprika. Voeg de kip weer toe aan de wok en roerbak op hoog vuur alles nog een paar minuten.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de uitgelekte eiernoedels toe. Roerbak op hoog vuur nog even zodat de eiernoedels goed warm worden. Serveer de eiernoedels met de roergebakken groenten en kip en strooi er wat fijngehakte koriander over. Lekker met wat kroepoek.