Eierwraps met roergebakken groenten, garnalen en rijst

Eierwraps met roergebakken groenten, garnalen en rijst

Zoek je nog een lekker Oosters maaltje dat je snel op tafel kan zetten? Probeer dan deze heerlijke eierwraps met roergebakken groenten, garnalen en rijst eens. Erg makkelijk om te maken en erg lekker van smaak, ideaal voor een doordeweekse dag.

Ik bracht de roergebakken groenten en de garnaaltjes op smaak met wat vijfkruidenpoeder, sojasaus en ketjap. Wil je het iets pittiger hebben dan roerbak je nog een theelepel sambal mee. Door de eierwraps vult dit recept goed en heb je een complete maaltijd.

Ik koos voor ‘Shanghai paksoi’, dit is een wat kleinere paksoisoort die ik toevallig bij de supermarkt zag liggen. Natuurlijk kan je ook gewone paksoi gebruiken. De bladeren van de paksoi sneed ik in reepjes en bakte ik mee met de eierwraps.

Wil je dit lekkere recept zelf eens proberen dan lees je hieronder hoe je het maakt. Binnen een half uurtje heb je deze lekkere eierwraps met roergebakken groenten, garnalen en rijst al op tafel staan.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. rijst
  • 8 eieren
  • 2 Shanghai paksoi
  • 1 rode paprika
  • 6 lenteuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr. taugé
  • 100 gr. shiitakes
  • 100 gr. garnalen
  • wokolie
  • sojasaus
  • ketjap manis
  • 1 tl. sambal, optioneel
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • melk
  • boter om te bakken

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm vast een wok op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden. Zet ook een flinke pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat droogstomen. Houd warm voor later.

Snijd intussen de bovenkant van de rode paprika. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd de paprika in reepjes. Verwijder de onderkant van de lenteuitjes en snijd in schuine ringen. Plet de teentjes knoflook, verwijder de schil en hak goed fijn. Verhit een scheutje wokolie in de hete wok.

Roerbak de rode paprika, lenteui, garnalen en knoflook op hoog vuur. Breng op smaak met een flinke snuf vijfkruidenpoeder en wat peper en zout. Snijd tussendoor de onderkant van de paksoi en snijd de harde steel in reepjes. Bewaar het groen van de paksoi voor later. Borstel de shiitake schoon, snijd de harde onderkant van de steeltjes en snijd de shiitake in plakjes.

Voeg de gesneden paksoi en shiitake toe aan de wok en doe er een flinke scheut sojasaus en ketjap manis bij. Wil je wat meer pit roer dan een theelepel sambal door het mengsel. Schep goed om en roerbak op hoog vuur tot de shiitake mooi bruin is geworden. Zet het vuur uit en voeg de taugé toe. Schep alles goed om en schuif de roergebakken groenten en garnalen naar de zijkant van de wok.

Rol het groen van de paksoi op en snijd in reepjes, leg apart voor zo. Zet een koekenpan op het vuur en laat goed heet worden. Breek steeds twee eieren boven een mengkom en doe er een scheutje melk bij, kluts door elkaar. Smelt een klontje boter in de koekenpan en verdeel wat reepjes groen van de paksoi over de bodem. Giet het eiermengsel erbij en bak tot de bovenkant begint te stollen.

Schuif de eierwrap op een bord en bereid direct de volgende eierwrap. Verdeel een kwart van de groenten en garnalen over de eierwrap en rol op. Schep wat rijst op een bord en leg hier de gevulde eierwrap naast. Herhaal voor de volgende eierwraps tot alle eierwraps met roergebakken groenten, garnalen en rijst klaar zijn.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Eierwraps met roergebakken groenten, garnalen en rijst'
Afbeelding bij 'Eierwraps met roergebakken groenten, garnalen en rijst'
Afbeelding bij 'Eierwraps met roergebakken groenten, garnalen en rijst'
Afbeelding bij 'Eierwraps met roergebakken groenten, garnalen en rijst'
Afbeelding bij 'Eierwraps met roergebakken groenten, garnalen en rijst'
Afbeelding bij 'Eierwraps met roergebakken groenten, garnalen en rijst'