Enchilada’s met kip en bonen van Francesca kookt
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 kipfilet, ca. 200 gr.
- 500 ml. groentebouillon (1 blokje)
- 350 gr. bonenmix (Bonduelle of Hak)
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 1 tomaat
- 200 gr. geraspte kaas
- 8 wraps
Voor de enchiladasaus
- 4 el. zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook
- 2 el. bloem
- 1 el. paprikapoeder
- 1 el. pimenton (gerookt paprikapoeder)
- 1 tl. komijn
- 1 tl. oregano
- citroensap
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en verwarm 500 ml. groentebouillon in een pannetje. Kook de kip circa 15 minuten in de groentebouillon en pluk deze daarna met twee vorken uit elkaar, bewaar de bouillon voor zo. Spoel de bonenmix af onder de kraan en laat goed uitlekken in een vergiet.
Maak de saus door een steelpannetje voor te verwarmen op laag vuur en doe hier de zonnebloemolie in. Knijp het teentje knoflook er boven uit en fruit deze kort in de olie. Doe de bloem, paprikapoeder, pimenton, komijn en oregano erbij en roer door elkaar.
Voeg beetje bij beetje cicra 300 ml. van de bouillon toe en roer net zolang met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen. De saus is goed als deze langzaam van je garde druipt, als de saus te dik is voeg je wat extra bouillon toe. Doe het vuur uit en breng op smaak met wat citroensap.
Snij de groene paprika in blokjes en hou apart voor zo, snipper de ui en hou apart voor zo, snij de tomaat in blokjes en hou apart voor zo. Het makkelijkst is als je dit in drie aparte schaaltjes doet. Zet ook de uitgelekte bonenmix klaar en zet een grote ingevette ovenschaal klaar.
Leg een wrap neer en smeer deze in met een eetlepel saus. Beleg de wrap in het midden met wat gesneden ui, groene paprika en tomaat. Leg er wat van de geplukte kip op en doe er een handje bonen bij. Strooi er een beetje geraspte kaas over en rol de wrap op. Leg deze in de ovenschaal en herhaal dit voor de andere zeven wraps.
Als alle wraps in de ovenschaal liggen smeer je de resterende saus erover en strooi je het restant van de geraspte kaas over de wraps. Schuif de ovenschaal nu 20 tot 25 minuten in je oven tot de bovenkant mooi krokant is geworden. Serveer de enchilada's en smullen maar.