Enchilada’s met kip, salade, cheddar en zure room
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- ca. 400 gr. kippendijfilet
- 1 zakje Santa Maria enchilada seasoning mix*
- 500 gr. gezeefde tomaten
- 50 ml. water
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 lenteuitjes
- olijfolie
- boter om in te vetten
- 150 gr. cheddar, geraspt
- 150 gr. belegen kaas, geraspt
- 125 gr. zure room
Voor de salade:
- 200 gr. slamelange
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 1/2 komkommer
- olijfolie
- peper en zout
* In plaats van kant en klare enchiladakruiden kan je deze ook makkelijk zelf maken. Meng 2 tl. zout, 2 tl. gemalen komijn, 1 tl. paprikapoeder, 1 tl. peper, 1/2 tl. knoflookpoeder, 1/2 tl. oregano en 1/2 tl. chilipoeder door elkaar.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een ruime koekenpan op het vuur en verhit hier een scheutje olijfolie in. Kruid de kippendij aan beide kanten met ongeveer de helft van de kruiden. Bak de kip op middelhoog vuur aan beide kanten dicht en draai het vuur lager. Hierna bak je de kip in ongeveer 20 minuten gaar, keer regelmatig om en beweeg af en toe door de pan.
Maak de saus
Pel de ui en snijd deze hierna in stukjes. Pel ook de knoflook en hak deze goed fijn. Verwarm een ruime hapjespan op middelhoog vuur en doe hier een scheutje olijfolie in. Bak de ui en knoflook glazig en snijd tussendoor beide paprika's in kleine blokjes. Voeg de paprika toe aan de hapjespan en bak kort mee.
Voeg nu de gezeefde tomaten en 50 ml. water toe aan de hapjespan. Meng hier de resterende kruiden en de helft van de cheddar door. Verwarm tot het begint te pruttelen en laat de saus op laag vuur staan tot de kip gaar is.
Bereid de enchilada's
Snijd de kip met een scherp vleesmes in flinterdunne reepjes. Vet een ruime ovenschaal in met wat boter of olie. Doe wat van de saus in de ovenschaal tot de bodem net is bedekt. Smeer iedere wrap in met een beetje saus en verdeel hier de reepjes kip over. Rol de wraps op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Als je alle wraps hebt gevuld en in de schaal hebt gedaan verdeel je de resterende saus over de wraps. Strooi hier de rest van de cheddar en de geraspte belegen kaas over. Dek af met aluminiumfolie en bak de enchilada's 15 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 15 minuten en bak nog 5 minuten in de oven.
Maak af
Meng in een kom de slamelange met in partjes gesneden cherrytomaatjes en stukjes komkommer. Sprenkel er wat olijfolie met peper en zout over en schep om. Verdeel de salade over vier borden. Leg op ieder bord twee enchilada's en verdeel hier de zure room over. Snijd tot slot de lenteuitjes in ringetjes en verdeel over de enchilada's.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 974 kcal.
- Vetten 53 gr.
- Waarvan verzadigd 25 gr.
- Koolhydraten 59 gr.
- Waarvan suikers 17 gr.
- Vezels 9 gr.
- Eiwitten 57 gr.
- Zout 4.7 gr.
- Natrium 1880 mg.