Farfalle met groenten, champignons, gehakt, tomatensaus, Parmezaan en pijnboompitjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. farfalle
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 300 gr. gehakt, half-om-half
- 1 courgette
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 250 gr. bospeen
- 250 gr. champignons
- 400 gr. tomatenblokjes, uit pak
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
- Parmezaanse kaas
- 35 gr. pijnboompitjes
- 70 gr. rucola
Bereidingswijze
Zet een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook voor de pasta. Pel de tenen knoflook en hak fijn. Pel ook de ui en snijd in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan. Bak hierin het gehakt rul en voeg tijdens het bakken de ui en knoflook toe. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Snijd de champignons en groenten
Borstel intussen de champignons schoon en snijd in vieren. Voeg toe aan de hapjespan en bak mee met het gehakt. Snijd de courgette in lange repen en vervolgens in blokjes. De wortels snijd je in dunne reepjes of plakjes. Van de paprika verwijder je de bovenkant en zaadlijsten, hierna snijd je de paprika in blokjes. De prei snijd je tot slot in ringetjes.
Voeg alle groenten toe aan de hapjespan en bak een paar minuten aan. Doe er wat extra olijfolie bij en kruid met wat Italiaanse kruiden. Voeg intussen de pasta toe aan het kokende water en bereid deze 'al dente'. Voeg de tomatenblokjes toe aan de hapjespan en verhit tot de saus begint te pruttelen. Draai het vuur wat lager en laat met het deksel op de pan pruttelen tot de pasta klaar is.
Serveren
Giet de farfalle af en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Schep om met wat olijfolie. Verdeel de saus over de borden en strooi er wat pijnboompitjes op. Doe nu de farfalle op de borden en rasp daar flink wat Parmezaanse kaas op. Verdeel de rucola over de pasta en sprenkel er nog wat olijfolie over. Kruid tot slot met wat peper en serveer de pasta.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 680 kcal.
- Vetten 28 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 62 gr.
- Waarvan suikers 106 gr.
- Vezels 11 gr.
- Eiwitten 40 gr.
- Zout 2.3 gr.
- Natrium 920 mg.