
Flammkuchen met geroosterde spruitjes, bacon, rode ui en Gruyère
Recept
Ingrediënten
4 personen
- rol Flammkuchen deeg
- 400 gr. spruitjes
- 1 rode ui
- 125 gr. crème fraîche
- 100 gr. bacon, beleg
- 150 gr. Gruyère, geraspt
- rozemarijn
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden. Maak de spruitjes schoon door de onderkant af te snijden en het buitenste blad te verwijderen. Halveer ze vervolgens en verdeel over een bakplaat. Sprenkel er ruim olijfolie over en bestrooi met grof zeezout en rozemarijn. Schuif de spruitjes tien minuten in de voorverwarmde oven en schep halverwege om. Haal de spruitjes uit de oven maar laat deze aan staan.
Maak de Flammkuchen
In de tussentijd pak je een tweede bakplaat die je bedekt met het deeg. Als het goed is zit hier al bakpapier bij, bedek anders eerst je bakplaat met een vel. Smeer de bodem in met de crème fraîche en verdeel hier de plakjes bacon over. Pel een rode ui en halveer deze, snijd vervolgens in halve ringetjes. Strooi ook deze over de bodem en verdeel daar de geroosterde spruitjes over.
Kruid de Flammkuchen nu met peper, zout en rozemarijn en strooi er tot slot de geraspte Gruyère over. Bak de Flammkuchen nog eens 15 minuten in de oven tot de kaas mooi is gesmolten. Snijd de Flammkuchen in stukjes en serveer eventueel met een eenvoudige salade.
Recepten in je mail






Voedingswaarden per persoon
- Energie 529 kcal.
- Vetten 28 gr.
- Waarvan verzadigd 16 gr.
- Koolhydraten 39 gr.
- Waarvan suikers 5 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 23 gr.
- Zout 3.2 gr.
- Natrium 1280 mg.