Flammkuchen met prei, champignons, rode ui, ham, eieren en gruyère

Flammkuchen met prei, champignons, rode ui, ham, eieren en gruyère

Deze Flammkuchen maakte ik met prei, champignons, rode ui, ham, eieren en gruyère. Dat is een lekkere combinatie en je hebt dit ook nog eens snel gemaakt. Kortom, het ideale recept als je snel klaar wil zijn maar toch lekker wil eten. Maar dat is natuurlijk bij veel Flammkuchen het geval. Toch is deze versie weer net iets anders dan de meeste anderen die ik maak.

Bij deze bakte ik namelijk in de oven een paar eieren mee. Nadat ik de bodem had bedekt brak ik ze er gewoon boven en liet ze garen in de oven. Het is in dit geval wel handig als je de randen van de bodem een klein beetje omhoog drukt. Zo kan het ei er namelijk niet van af lopen en dat scheelt weer het schoonmaken van de oven. Na een kwartiertje zijn zowel de Flammkuchen als de eieren lekker gaar.

Voor de bodem koos ik voor een rol kant-en-klaar deeg van Tante Fanny. Deze rol je met bakpapier en al zo uit op je bakplaat, wel zo makkelijk. Maar je kan natuurlijk ook zelf Flammkuchen-deeg maken. Lijkt deze lekkere Flammkuchen met prei, champignons, rode ui, ham, eieren en Gruyère je wel iets? Dan vind je hierna het makkelijke en lekkere recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 rol Flammkuchen-deeg*
  • roomkaas, bv. Philadelphia naturel
  • 2 preien
  • ca. 125 gr. champignons
  • 1 rode ui
  • ca. 100 gr. achterham
  • 4 eieren
  • 150 gr. gruyère, geraspt
  • peper en zout

* Je kan het ook zelf maken of eventueel een paar plakjes bladerdeeg gebruiken, al wordt het dan meer een plaattaart.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Je verwarmt de oven voor op 200 graden en je zet vast een bakplaat klaar. Als je een rol kant-en-klaar deeg gebruikt zit er vaak al bakpapier bij. Is dit niet het geval dan leg je een vel bakpapier op de bakplaat. Leg het deeg op de bakplaat en vouw of duw de randjes een klein beetje omhoog.

Beleg de Flammkuchen

Smeer de Flammkuchen nu in met een laagje roomkaas. Dit gaat het makkelijkst met de bolle kant van een lepel. Pel hierna de rode ui en snijd deze met een koksmes doormidden en daarna in halve ringen. Verdeel deze over de bodem. Snijd nu met een officemesje de champignons in dunne plakjes. Hier kan je eventueel ook een eiersnijder of speciale champignonsnijder voor gebruiken. Verdeel ook over de bodem. Scheur nu de plakjes achterham in stukjes en verspreid deze over de bodem.

Bakken

Vervolgens snijd je de prei in ringetjes en ook deze strooi je over de Flammkuchen. Breek er tot slot voorzichtig de eieren boven en bestrooi met de geraspte gruyère. Schuif de bakplaat nu in de voorverwarmde oven en bak de Flammkuchen in ongeveer 15 minuten gaar. De Flammkuchen is klaar als de randen mooi goudbruin zijn en de gruyère is gesmolten.

Haal de Flammkuchen met prei, champignons, rode ui, ham, eieren en gruyère van de bakplaat en snijd in stukken. Serveer op een mooie serveerplank en doe er eventueel een makkelijke salade bij.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Flammkuchen met prei, champignons, rode ui, ham, eieren en gruyère'
Afbeelding bij 'Flammkuchen met prei, champignons, rode ui, ham, eieren en gruyère'
Afbeelding bij 'Flammkuchen met prei, champignons, rode ui, ham, eieren en gruyère'
Afbeelding bij 'Flammkuchen met prei, champignons, rode ui, ham, eieren en gruyère'
Afbeelding bij 'Flammkuchen met prei, champignons, rode ui, ham, eieren en gruyère'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 509 kcal.
  • Vetten 25 gr.
  • Waarvan verzadigd 13 gr.
  • Koolhydraten 36 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 29 gr.
  • Zout 2.6 gr.
  • Natrium 1040 mg.