Flammkuchen met prei, champignons, rode ui, ham, eieren en gruyère
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 rol Flammkuchen-deeg*
- roomkaas, bv. Philadelphia naturel
- 2 preien
- ca. 125 gr. champignons
- 1 rode ui
- ca. 100 gr. achterham
- 4 eieren
- 150 gr. gruyère, geraspt
- peper en zout
* Je kan het ook zelf maken of eventueel een paar plakjes bladerdeeg gebruiken, al wordt het dan meer een plaattaart.
Bereidingswijze
Je verwarmt de oven voor op 200 graden en je zet vast een bakplaat klaar. Als je een rol kant-en-klaar deeg gebruikt zit er vaak al bakpapier bij. Is dit niet het geval dan leg je een vel bakpapier op de bakplaat. Leg het deeg op de bakplaat en vouw of duw de randjes een klein beetje omhoog.
Beleg de Flammkuchen
Smeer de Flammkuchen nu in met een laagje roomkaas. Dit gaat het makkelijkst met de bolle kant van een lepel. Pel hierna de rode ui en snijd deze met een koksmes doormidden en daarna in halve ringen. Verdeel deze over de bodem. Snijd nu met een officemesje de champignons in dunne plakjes. Hier kan je eventueel ook een eiersnijder of speciale champignonsnijder voor gebruiken. Verdeel ook over de bodem. Scheur nu de plakjes achterham in stukjes en verspreid deze over de bodem.
Bakken
Vervolgens snijd je de prei in ringetjes en ook deze strooi je over de Flammkuchen. Breek er tot slot voorzichtig de eieren boven en bestrooi met de geraspte gruyère. Schuif de bakplaat nu in de voorverwarmde oven en bak de Flammkuchen in ongeveer 15 minuten gaar. De Flammkuchen is klaar als de randen mooi goudbruin zijn en de gruyère is gesmolten.
Haal de Flammkuchen met prei, champignons, rode ui, ham, eieren en gruyère van de bakplaat en snijd in stukken. Serveer op een mooie serveerplank en doe er eventueel een makkelijke salade bij.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 509 kcal.
- Vetten 25 gr.
- Waarvan verzadigd 13 gr.
- Koolhydraten 36 gr.
- Waarvan suikers 6 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 29 gr.
- Zout 2.6 gr.
- Natrium 1040 mg.