Flammkuchen met ricotta, courgette, prei, groene asperges en spekjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 rol Flammkuchendeeg*
- 125 gr. spekreepjes
- 1 courgette
- 1 prei
- 100 gr. groene aspergetips
- 4 el. ricotta
- 125 gr. Gruyère of andere geraspte kaas
- rozemarijn
- olijfolie
* Zelf Flammkuchendeeg maken is ook erg makkelijk.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 220 graden en zet een bakplaat klaar. Als je kant-en-klaar deeg gebruikt hoef je deze alleen nog even op de bakplaat te leggen. Maak je zelf je Flammkuchendeeg? Dan bedek je de bakplaat met een vel bakpapier. Zet ook een koekenpan of hapjespan op laag vuur en laat deze heet worden.
Bak de spekjes en snijd de groenten
Bak eerst de spekjes in de koekenpan of hapjespan. Als deze goudbruin worden zet je het vuur uit en laat je de spekjes staan voor zo. Snijd met een koksmes de courgette in flinterdunne plakjes, eventueel kan je hier ook een mandoline voor gebruiken. De prei snijd je in dunne ringetjes.
Smeer de bodem van de Flammkuchen nu in met de ricotta. Leg de plakjes courgette op de bodem en strooi daar de gebakken spekreepjes en prei over. Verdeel tot slot de groene aspergetips over de Flammkuchen en sprenkel er wat olijfolie over. Strooi de Gruyère over de Flammkuchen en kruid met wat gedroogde of verse rozemarijn.
Bak de Flammkuchen
Schuif nu de bakplaat in de voorverwarmde oven. Bak de Flammkuchen in ongeveer 15 minuten gaar. Als de rand mooi krokant is en de kaas is gesmolten is je Flammkuchen met ricotta, courgette, prei, groene asperges en spekjes klaar. Snijd in stukken en serveer op een mooie serveerplank. Zet er eventueel een makkelijke salade naast en je kan aan tafel.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 470 kcal.
- Vetten 25 gr.
- Waarvan verzadigd 11 gr.
- Koolhydraten 35 gr.
- Waarvan suikers 6 gr.
- Vezels 3 gr.
- Eiwitten 26 gr.
- Zout 2.6 gr.
- Natrium 1040 mg.