Flammkuchen met ricotta, courgette, prei, groene asperges en spekjes

Flammkuchen met ricotta, courgette, prei, groene asperges en spekjes

Deze Flammkuchen met ricotta, courgette, prei, groene asperges en spekjes heb je zo gemaakt. Je bent zelfs langer bezig met het voorverwarmen van de oven dan met de rest. Maar terwijl je de oven voorverwarmt heb je alle tijd om de rest voor te bereiden. En dat bestaat uit niet meer dan het bakken van de spekjes en het snijden van de prei en courgette. Deze snijd je in ringetjes en plakjes en strooi je daarna over de bodem. Al met al ben je hier nog geen tien minuten mee bezig.

De gebakken spekjes geven een heerlijk smaakje aan deze Flammkuchen. Verder kruidde ik deze alleen nog met wat rozemarijn. Voor de bodem koos ik voor een rol Flammkuchendeeg, deze koop je met bakpapier en al en hoef je alleen maar op je bakplaat te leggen. Maar als je wat meer tijd hebt kan je ook zelf deeg voor Flammkuchen maken. Erg leuk om te doen en eigenlijk nog veel lekkerder. Maar ja, ook hier dient gemak de mens wel eens.

Lijkt deze lekkere Flammkuchen met ricotta, courgette, prei, groene asperges en spekjes jou ook wel wat? Dan vind je het makkelijke en snelle recept hieronder. Zelf serveer ik er altijd nog een makkelijke salade bij maar je kan ook gewoon een dubbele hoeveelheid maken. Hier vind je nog veel meer lekkere Flammkuchen recepten om eens te proberen.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 rol Flammkuchendeeg*
  • 125 gr. spekreepjes
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 100 gr. groene aspergetips
  • 4 el. ricotta
  • 125 gr. Gruyère of andere geraspte kaas
  • rozemarijn
  • olijfolie

* Zelf Flammkuchendeeg maken is ook erg makkelijk.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en zet een bakplaat klaar. Als je kant-en-klaar deeg gebruikt hoef je deze alleen nog even op de bakplaat te leggen. Maak je zelf je Flammkuchendeeg? Dan bedek je de bakplaat met een vel bakpapier. Zet ook een koekenpan of hapjespan op laag vuur en laat deze heet worden.

Bak de spekjes en snijd de groenten

Bak eerst de spekjes in de koekenpan of hapjespan. Als deze goudbruin worden zet je het vuur uit en laat je de spekjes staan voor zo. Snijd met een koksmes de courgette in flinterdunne plakjes, eventueel kan je hier ook een mandoline voor gebruiken. De prei snijd je in dunne ringetjes.

Smeer de bodem van de Flammkuchen nu in met de ricotta. Leg de plakjes courgette op de bodem en strooi daar de gebakken spekreepjes en prei over. Verdeel tot slot de groene aspergetips over de Flammkuchen en sprenkel er wat olijfolie over. Strooi de Gruyère over de Flammkuchen en kruid met wat gedroogde of verse rozemarijn.

Bak de Flammkuchen

Schuif nu de bakplaat in de voorverwarmde oven. Bak de Flammkuchen in ongeveer 15 minuten gaar. Als de rand mooi krokant is en de kaas is gesmolten is je Flammkuchen met ricotta, courgette, prei, groene asperges en spekjes klaar. Snijd in stukken en serveer op een mooie serveerplank. Zet er eventueel een makkelijke salade naast en je kan aan tafel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Flammkuchen met ricotta, courgette, prei, groene asperges en spekjes'
Afbeelding bij 'Flammkuchen met ricotta, courgette, prei, groene asperges en spekjes'
Afbeelding bij 'Flammkuchen met ricotta, courgette, prei, groene asperges en spekjes'
Afbeelding bij 'Flammkuchen met ricotta, courgette, prei, groene asperges en spekjes'
Afbeelding bij 'Flammkuchen met ricotta, courgette, prei, groene asperges en spekjes'
Afbeelding bij 'Flammkuchen met ricotta, courgette, prei, groene asperges en spekjes'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 470 kcal.
  • Vetten 25 gr.
  • Waarvan verzadigd 11 gr.
  • Koolhydraten 35 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 3 gr.
  • Eiwitten 26 gr.
  • Zout 2.6 gr.
  • Natrium 1040 mg.