Flammkuchen met witte asperges, achterham, rode ui en kaas

Flammkuchen met witte asperges, achterham, rode ui en kaas

Laatst maakte ik deze Flammkuchen met witte asperges, achterham, rode ui en kaas. Ik kwam op het idee omdat ik pas geleden asperges op de barbecue had gebakken. Hierdoor werden ze heerlijk zoet en kregen een beetje een grillsmaak. En in de oven moest dat natuurlijk ook kunnen. Oorspronkelijk wilde ik een plaattaart maken. In de supermarkt kocht ik echter een pak deeg voor Flammkuchen en ging daar mee aan de slag.

Waar ik de asperges op de barbecue kort voorkookte deed ik dat deze keer niet. In plaats daarvan sneed ik de asperges na het schillen in de lengte doormidden. Hierdoor zijn ze wat dunner en garen ze perfect. Bovendien krijgen ze dan nog een beetje een knapperige bite. Natuurlijk deed ik er ook achterham bij. Verder gebruikte ik als smaakmaker rode ui, kaas en wat peterselie. Meer had deze lekkere Flammkuchen niet nodig.

Het deeg voor de Flammkuchen kocht ik deze keer kant en klaar. Maar het is ook heel makkelijk zelf te maken. In dit recept lees je hoe je dit doet. En maak je liever een andere variant? Dan vind je hier nog veel meer lekkere Flammkuchen recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 rol Flammkuchen deeg
  • 500 gr. witte asperges
  • 100 gr. achterham
  • 1 rode ui
  • 125 gr. crème fraiche
  • 150 gr. jonge kaas, geraspt
  • handje verse peterselie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Leg de asperges voor je ze gaat schillen een half uurtje in koud water. Verwarm je oven voor op 220 graden. Zet een bakplaat klaar die je eventueel bekleed met bakpapier. Gebruik je kant en klaar deeg dan zit hier meestal al bakpapier bij.

Schil de asperges met een aspergeschiller tot je geen weerstand meer voelt. Snijd de onderste twee centimeter van de asperges. Snijd vervolgens de asperges in de lengte doormidden. Pel de rode ui en snijd deze vervolgens in stukjes.

Leg het deeg voor de Flammkuchen op de bakplaat. Smeer in met de crème fraîche en strooi hier de helft van de geraspte kaas over. Scheur de achterham in stukken en verdeel over de bodem. Leg nu de asperges op de bodem. Strooi daar de rode ui over.

Hak met een scherp koksmes de peterselie fijn. Strooi ook dit over de Flammkuchen. Tot slot verdeel je er de rest van de geraspte kaas over. Schuif de Flammkuchen nu in de voorverwarmde oven. Bak zo'n 15 tot 20 minuten tot de bodem lekker knapperig is en de asperges gaar. Serveer met een lekkere salade of snijd in stukjes en dien op als borrelhapje.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Flammkuchen met witte asperges, achterham, rode ui en kaas'
Afbeelding bij 'Flammkuchen met witte asperges, achterham, rode ui en kaas'
Afbeelding bij 'Flammkuchen met witte asperges, achterham, rode ui en kaas'
Afbeelding bij 'Flammkuchen met witte asperges, achterham, rode ui en kaas'
Afbeelding bij 'Flammkuchen met witte asperges, achterham, rode ui en kaas'
Afbeelding bij 'Flammkuchen met witte asperges, achterham, rode ui en kaas'
Afbeelding bij 'Flammkuchen met witte asperges, achterham, rode ui en kaas'