Flammkuchen met witte asperges, achterham, rode ui en kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 rol Flammkuchen deeg
- 500 gr. witte asperges
- 100 gr. achterham
- 1 rode ui
- 125 gr. crème fraiche
- 150 gr. jonge kaas, geraspt
- handje verse peterselie
- peper en zout
Bereidingswijze
Leg de asperges voor je ze gaat schillen een half uurtje in koud water. Verwarm je oven voor op 220 graden. Zet een bakplaat klaar die je eventueel bekleed met bakpapier. Gebruik je kant en klaar deeg dan zit hier meestal al bakpapier bij.
Schil de asperges met een aspergeschiller tot je geen weerstand meer voelt. Snijd de onderste twee centimeter van de asperges. Snijd vervolgens de asperges in de lengte doormidden. Pel de rode ui en snijd deze vervolgens in stukjes.
Leg het deeg voor de Flammkuchen op de bakplaat. Smeer in met de crème fraîche en strooi hier de helft van de geraspte kaas over. Scheur de achterham in stukken en verdeel over de bodem. Leg nu de asperges op de bodem. Strooi daar de rode ui over.
Hak met een scherp koksmes de peterselie fijn. Strooi ook dit over de Flammkuchen. Tot slot verdeel je er de rest van de geraspte kaas over. Schuif de Flammkuchen nu in de voorverwarmde oven. Bak zo'n 15 tot 20 minuten tot de bodem lekker knapperig is en de asperges gaar. Serveer met een lekkere salade of snijd in stukjes en dien op als borrelhapje.