
Flammkuchen met zure room, carpaccio, rode ui, truffelmayonaise en Parmezaan
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. bloem
- 150 ml. water, lauwwarm
- 60 ml. olijfolie
- 1/2 tl. zout
- 125 gr. rundercarpaccio
- 100 gr. rucola
- 100 gr. cherrytomaten
- 1 rode ui
- 125 gr. zure room
- 35 gr. pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
Bereidingswijze
Het deeg kan je op twee manieren maken. Het best is het na het kneden nog een half uurtje in de koelkast te leggen. Je kan het deeg van de Flammkuchen op twee manieren bereiden. Beide methodes leg ik hier eerst even uit.
Flammkuchen deeg met de keukenmachine
Het makkelijkst is het om het deeg voor de Flammkuchen met de keukenmachine te maken. Gebruik hiervoor de kneedhaak van je machine. Doe de bloem en het zout in de mengkom en laat de kneedhaak draaien. Gier er vervolgens beetje bij beetje de olijfolie bij terwijl de machine draait. Als alle olie is opgenomen giet je er langzaam het handwarme water bij. Het deeg begint zich te vormen tot een bal. Als deze niet meer aan de rand van de kom kleeft is het deeg klaar.
Flammkuchen deeg met de hand
Ook met de hand is het kneden van Flammkuchen deeg niet moeilijk. Doe alle bloem in een grote mengkom en roer hier het zout door. Maak een kuiltje in het deeg en doe hier driekwart van het handwarme water in. Meng met je handen door elkaar tot je een kruimelig deeg krijgt. Doe er nu de rest van het water bij en de olijfolie. Kneed het deeg nu goed door elkaar met je handen. Als het deeg bijna niet meer aan je handen blijft plakken is het klaar.
Opstijven en uitrollen
Pak de bol deeg in vershoudfolie en leg een half uurtje in de koelkast. Verwarm in de tussentijd je oven voor op 220 graden. Zet alvast twee bakplaten klaar die je hebt bekleed met bakpapier. Pel intussen de rode ui en snijd deze in heel dunne ringetjes. Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot je ze begint te ruiken en ze wat donkerder worden. Stort meteen op een bord en laat afkoelen.
Haal het deeg na een half uur uit de koelkast en verdeel in twee gelijke porties. Maak van iedere portie een bal deeg. Strooi wat bloem op je werkblad en druk de bal deeg plat. Strooi er nog wat bloem over en rol met een deegroller tot een platte lap van enkele millimeters dik. Leg deze lap deeg op een bakplaat en herhaal voor de tweede bal deeg.
Bak en beleg de Flammkuchen
Smeer beide bodems nu in met de zure room. Doe dit met de bolle kant van een lepel en verdeel gelijkmatig. Strooi de ringetjes rode ui over de bodem. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel over de bodems. Schuif beide bakplaten in de oven en bak de Flammkuchen in tien minuten gaar.
Haal alvast de carpaccio uit de koelkast. Als de Flammkuchen gaar zijn haal je ze uit de oven. Verdeel de carpaccio over beide Flammkuchen en strooi er wat rucola over. Vervolgens strooi je er de pijnboompitjes over en truffelmayonaise naar smaak. Rasp er tot slot flink wat Parmezaanse kaas en kruid met wat versgemalen peper. Snijd in stukken en serveer direct.
Recepten in je mail







Voedingswaarden per persoon
- Energie 601 kcal.
- Vetten 29 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 57 gr.
- Waarvan suikers 4 gr.
- Vezels 4 gr.
- Eiwitten 24 gr.
- Zout 1 gr.
- Natrium 400 mg.