Frittata met aardappel, prei, courgette en gele paprika
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 5 eieren
- 50 ml. melk
- 4 middelgrote aardappelen
- 125 gr. jong belegen kaas, geraspt
- 1 prei
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- peper en zout
- olijfolie
- boter om in te vetten
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een met boter ingevette springvorm klaar. Zorg dat je een goed afsluitbare springvorm gebruikt, wikkel deze aan de onderkant anders goed in met aluminiumfolie.
Breng vast een pan met ruim water aan de kook. Boen de aardappelen schoon, snijd in schijfjes van circa een centimeter en kook deze 12 minuten. Giet af en laat de aardappels staan voor zo.
Maak de prei en courgette schoon, snijd de prei in ringetjes en de courgette in kleine blokjes. Snijd de gele paprika in acht parten en daarna in dunne reepjes. Bewaar de prei, courgette en paprika voor zo.
Verhit vast een hapjespan op laag vuur. Pel de sjalotjes en snijd zo klein mogelijk, doe hetzelfde met de teentjes knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de sjalotjes en knoflook hier kort in aan, voeg de rest van de gesneden groenten toe en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met ruim peper en zout.
Breek de eieren boven een mengkom en voeg hier de melk aan toe, roer alles goed door elkaar en kruid met peper en zout. Doe er de helft van de geraspte kaas bij en roer alles nogmaals door elkaar.
Leg de schijfjes gekookte aardappel in de springvorm en verdeel hier het groentenmengsel over. Strooi er de resterende geraspte kaas over en giet er tenslotte het eiermengsel overheen. Schuif in de voorverwarmde oven en laat zo'n 20 tot 25 minuten bakken tot de frittata mooi goudbruin is.
Haal uit de oven en laat een paar minuten staan. Snijd de zijkanten met een spatel los van de springvorm en verwijder de ring, snijd de frittata in stukken en serveer direct.