Frittata met chipolataworstjes, paprika, champignons en kaas

Frittata met chipolataworstjes, paprika, champignons en kaas

Een frittata was vroeger een echt armeluis recept om de restjes in huis op te maken. Deze frittata met chipolataworstjes, paprika, champignons en kaas doet dus de naam eer aan. Ik maakte hem namelijk volledig met wat ik toevallig nog in de koelkast en groentelade had liggen.

Van wat restjes kaas maakte ik de geraspte kaas voor dit recept en ook alle andere ingrediënten waren letterlijk leftovers. De chipolataworstjes wilde ik eigenlijk gebruiken voor een ander gerecht maar deed ik er ook bij. Het resultaat was een heerlijke frittata die zo klaar is. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 6 eieren
  • 5 chipolataworstjes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr. champignons
  • 150 gr. geraspte kaas
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 160 graden. Als je een hapjespan hebt die in de oven kan gebruik je deze. Anders zet je vast een springvorm klaar die je in hebt gevet met wat boter. Klap voor de zekerheid wat aluminiumfolie rond de onderkant van de springvorm zodat er geen eimengsel uit kan lekken.

Laat de hapjespan goed warm worden op laag vuur en snijd de chipolataworstjes in kleine stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de gesneden worstjes zo'n vijf minuten aan. Pel de knoflook en ui en hak deze goed fijn, voeg toe aan de worstjes en bak kort mee.

Verwijder de bovenkanten van de paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit, snijd de paprika's in reepjes. Doe de stukjes paprika in de hapjespan en bak kort mee. Borstel de champignons schoon, verwijder eventueel de harde onderkant van de steeltjes en snijd de champignons in plakjes. Bak ook deze kort mee en kruid met flink wat peper en zout.

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn, roer deze op het laatste moment door de hapjespan. Breek de zes eieren boven een mengkom en klop deze los tot je een egaal mengsel hebt, kruid met wat peper en zout.

Met een ovenvaste hapjespan

Als je de hapjespan in de oven kan gebruiken giet je het eiermengsel nu in de hapjespan. Bak de frittata tien minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Strooi er de geraspte kaas over en zet de frittata nog tien minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en de bovenkant is gestold.

Met de springvorm

Gebruik je de springvorm dan schep je de inhoud van de hapjespan in de springvorm en giet je daar het eiermengsel bij. Strooi er de geraspte kaas overheen en zet de springvorm 25 minuten in de voorverwarmde oven. De frittata is klaar als de bovenkant gestold is en de kaas mooi gesmolten.

Serveer de frittata door deze in acht punten te snijden en verdeel over de borden. Zet er een lekkere salade bij en je kan aan tafel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Frittata met chipolataworstjes, paprika, champignons en kaas'
Afbeelding bij 'Frittata met chipolataworstjes, paprika, champignons en kaas'
Afbeelding bij 'Frittata met chipolataworstjes, paprika, champignons en kaas'
Afbeelding bij 'Frittata met chipolataworstjes, paprika, champignons en kaas'
Afbeelding bij 'Frittata met chipolataworstjes, paprika, champignons en kaas'
Afbeelding bij 'Frittata met chipolataworstjes, paprika, champignons en kaas'