
Frittata met courgette, paprika en spekjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 courgette
- 250 gr. kastanjechampignons
- 100 gr. spekreepjes
- 1 rode paprika
- 1 grote ui
- 2 rode uien
- 3 tenen knoflook
- 10 cherrytomaatjes
- 5 eieren
- 2 takjes rozemarijn
- 100 gr. Griekse yoghurt
- 150 gr. geraspte belegen kaas
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet vast een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Zet ook een springvorm klaar die je goed invet met boter.
Spoel de courgette af onder de kraan en wrijf de schil schoon, verwijder de boven- en onderkant en snijd de courgette in blokjes. Snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes en pel en snipper de ui.
Pel de rode uien en snijd deze in de lengte doormidden, snijd hier halve ringetjes van. Pel de knoflook en snijd deze in kleine stukjes. Snijd tenslotte de rode paprika in kleine reepjes.
Bak de spekjes samen met de ui en knoflook aan in de hapjespan en voeg daarna de champignons, blokjes courgette en de rode paprika toe. Bak alles goed aan en kruid met versgemalen peper en zout.
Klop intussen in een mengkom de eieren los en schep hier de Griekse yoghurt bij, roer samen met de helft van de geraspte kaas tot een luchtig mengsel. Doe de gebakken groenten en spekjes in de springvorm en strooi de rest van de geraspte kaas hierover.
Giet nu het eiermengsel over de groenten en spekjes en garneer eventueel nog met wat halve cherrytomaatjes. Ris de takjes rozemarijn en hak goed fijn, strooi de fijngehakte rozemarijn over het eiermengsel.
Doe de springvorm zo'n 25 tot 30 minuten in de oven en je frittata is klaar zodra de bovenkant mooi bruin is geworden. Serveer de frittata met een lekkere salade en eventueel wat sneetjes brood.
Recepten in je mail







