Frittata met spruitjes, krieltjes, hamblokjes en oude kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. krieltjes
- 500 gr. spruitjes
- 1 grote ui
- 200 gr. hamblokjes
- 6 eieren
- 125 gr. slagroom
- 200 gr. oude kaas, geraspt
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Maak eerst de spruitjes schoon. Verwijder het stronkje en eventueel het buitenste blad. Halveer vervolgens de krieltjes. Breng in een pan een ruime laag water aan de kook. De krieltjes moeten net onder staan, de spruitjes leg je er bovenop. Kook alles tien minuten en stort in een vergiet. Zo kan alles even uitlekken. Verwarm je oven intussen voor op 180 graden.
Bak de frittata
Breek intussen de eieren boven een mengkom en giet hier de slagroom bij. Kruid met ruim peper en zout en meng alles goed door elkaar. Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hier de ui in. Voeg vervolgens de uitgelekte krieltjes en spruitjes toe. Bak alles een paar minuten aan. Doe er nog een beetje olijfolie bij en schep er de hamblokjes door.
Strooi hierna de geraspte kaas over de krieltjes en spruitjes. Giet er nu het eiermengsel bij en draai het vuur onder je pan laag. Bak de frittata tien minuten op laag vuur. Schuif de hapjespan vervolgens in de voorverwarmde oven. Bak de frittata nog zo'n 10 tot 15 minuten tot deze is gestold.
Geen ovenvaste hapjespan?
Heb je geen ovenvaste hapjespan dan gaar je de frittata verder op het vuur. Zet een deksel op de hapjespan en laat de frittata nog zo'n 15 minuten op het vuur staan. Je kan deze frittata ook helemaal in een springvorm maken. Doe de voorgekookte spruitjes en krieltjes samen met de gebakken ui in een springvorm. Vet deze eerst in met wat boter. Strooi er de kaas over en giet het eiermengsel erbij. Bak de frittata 30 minuten op 180 graden.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 699 kcal.
- Vetten 43 gr.
- Waarvan verzadigd 22 gr.
- Koolhydraten 34 gr.
- Waarvan suikers 5 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 36 gr.
- Zout 3.1 gr.
- Natrium 1240 mg.