Fusilli met champignons, prei, rode paprika, courgette, chipolataworstjes en Parmezaan
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. fusilli of een andere pasta
- 5 chipolataworstjes
- 250 gr. champignons
- 1 prei
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- verse basilicum
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook, bereid hierin de fusilli zoals staat aangegeven op de verpakking. Verhit ook een flinke hapjespan of een wok op laag vuur en laat goed heet worden. Pel de ui en snijd deze in stukjes, pel ook de teentjes knoflook en hak deze goed fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in de hete hapjespan of wok en bak de ui en knoflook kort aan. Snijd intussen de worstjes in stukjes en bak een paar minuten mee. Borstel ondertussen de champignons schoon en snijd in plakjes, voeg toe aan de pan en bak kort mee. Kruid alles met wat peper en zout en schep even goed door elkaar.
Verwijder de onderkant en het groen van de prei. Halveer de prei in de lengte en snijd in halve ringetjes. Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd de paprika in reepjes en vervolgens in blokjes. Snijd de uiteindes van de courgette en snijd de courgette in blokjes. Voeg toe aan de hapjespan en bak alles ongeveer vijf minuten. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen en kruid extra met wat peper en zout, schep alles goed door elkaar.
Neem een handje verse basilicum en snijd fijn, voeg de basilicum de laatste minuut toe aan de pan en schep goed om. Serveer de pasta op de borden en schep hier de gebakken groenten en chipolataworstjes overheen. Rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen en strooi er nog een beetje verse basilicum op. Sprenkel er tot slot nog een klein beetje olijfolie overheen en je kan aan tafel.