Fusilli met groenten, champignons, merguez worstjes, pancetta en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. fusilli
- 300 gr. merguez worstjes
- 250 gr. mozzarella, mini-bolletjes
- 250 gr. champignons
- 100 gr. rucola
- 80 gr. pancetta
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- verse basilicum
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
- olijfolie
Bereidingswijze
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook voor de pasta. Zet ook een grote hapjespan of een wok op laag vuur en laat goed warm worden. Stort de bolletjes mozzarella in een vergiet en laat goed uitlekken. Borstel de champignons schoon en snijd daarna in tweeën of vieren, afhankelijk van de grootte. Snijd de worstjes in stukjes en verwarm een scheutje olijfolie in de hapjespan.
Doe de champignons en gesneden worstjes in de hapjespan en kruid met wat Italiaanse kruiden. Bak een paar minuten tot de champignons wat slinken en de worstjes zijn dichtgeschroeid. Pel intussen de knoflook en ui en hak beiden goed fijn, doe bij de champignons en worstjes en bak even mee.
Doe de pasta in de pan met water en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd in de tussentijd de courgette in blokjes en de prei in ringetjes. Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snijd de paprika in blokjes. Doe alle gesneden groenten bij de champignons en worstjes. Voeg nog wat olijfolie toe en kruid met een beetje peper en zout, roerbak alles een minuut of vijf.
Laat de pasta uitlekken en schep om met wat olijfolie. Verdeel de rucola over de borden en sprenkel er wat olijfolie over, kruid met wat peper. Schep hier de pasta op en verdeel daar de groenten en worstjes over. Scheur de pancetta in stukjes en verdeel over de pasta. Verdeel ook de bolletjes mozzarella over de borden. Scheur er nog wat verse basilicum over en breng op smaak met olijfolie en versgemalen peper.