Gago gado wraps met boontjes, ei en pindasaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 300 gr. sperziebonen
- 8 eieren
- 1 winterpeen
- 1 komkommer
- 1/2 spitskool
- 6 lenteuitjes
- 100 gr. taugé
- ca. 50 ml. rijstazijn
- 3 el. rietsuiker
- gebakken uitjes
- pindasaus
- zakje kroepoek
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en verpak de stapel wraps bij elkaar in aluminiumfolie. Zet een pan met een laagje water op het vuur en breng aan de kook. Wil je zelf pindasaus maken doe dit dan als eerste en houd warm voor zo.
Maak de sperziebonen schoon en snijd deze in kleine stukjes, zo'n drie centimeter lang. Kook de sperziebonen in ongeveer zes minuten beetgaar en giet ze af. Doe in een schaaltje en zet klaar voor zo. Kook ook de eieren door ze met koud water op te zetten, breng het water aan de kook en kook ze ongeveer vijf minuten. Zorg dat de eieren helemaal onder staan en laat ze na het koken schrikken onder koud water. Pel ze direct, snijd in kwarten en doe in een schaaltje.
Zet een steelpannetje op laag vuur en bedek de bodem met een klein laagje rijstazijn. Los hier de rietsuiker in op. Schil de komkommer in dunne linten met een dunschiller en doe deze in de rijstazijn. Heb je geen dunschiller dan kan je dit trouwens ook met een kaasschaaf doen. Zet het vuur af en laat een tijdje staan.
Schil ook de winterpeen in dunne linten, doe ook met een dunschiller. Leg de linten bospeen op een bordje en zet klaar voor zo. Haal ook de komkommer uit de rijstazijn en leg op een bordje voor zo.
Snijd de rauwe spitskool in de lengte doormidden en snijd de harde kern eruit. Snijd een halve spitskool in reepjes en bewaar in een bakje voor zo. De andere helft van de spitskool kan je bewaren voor bijvoorbeeld een stamppot met spitskool.
Snijd de lenteuitjes in ringetjes, doe in een bakje en zet klaar voor zo. Verwarm de wraps ongeveer vijf minuten in de oven en bereid intussen ook de pindasaus als je kant-en-klare pindasaus gebruikt. Leg de opgewarmde wraps op een bordje en doe de pindasaus in een schaaltje.
Zet de wraps en alle schaaltjes op tafel. Laat iedereen zijn of haar eigen wraps beleggen met boontjes, spitskool, stukjes ei, taugé, winterpeen, zoetzure komkommer, gebakken uitjes en pindasaus. Eet ze lekker uit de hand of snijd in stukjes, lekker met wat kroepoek.
Tip: houd je wat over? Doe bij elkaar in een bak, schep door elkaar en bewaar in de koelkast voor de volgende dag. Je hebt dan een heerlijke gado gado salade die je gewoon koud kan eten.
Zoek je meer leuke recepten dan moet je zeker eens een kijkje nemen op Culinea. Je vindt er allerlei lekkere recepten die duidelijk worden uitgelegd en zijn voorzien van makkelijke foto's. Van een heerlijke Mexicaanse hash brown of pastasoep tot lekkere gehaktballetjes of kersen kruimelkoek. Kortom, genoeg lekkers om thuis eens te proberen.