Gebakken ei met rijst en in oestersaus gebakken groenten en champignons

Gebakken ei met rijst en in oestersaus gebakken groenten en champignons

Laatst maakte ik een gebakken ei met rijst en in oestersaus gebakken groenten en champignons. Een erg lekkere en lichte maaltijd die je zo hebt gemaakt. Het gebakken eitje legde ik gewoon op het bord. Hierop deed ik de rijst en de gebakken groenten en champignons. Nog wat verse gehakte peterselie erover en je maaltijd is klaar.

De groenten en champignons bracht ik op smaak met oestersaus en sojasaus. Verder deed ik er alleen wat peper en zout over. Meer heeft dit lekkere maaltje niet nodig. Het is een ideale maaltijd op een warme dag. Erg lekker, niet te zwaar en toch voedzaam. Ook eens proberen? Het makkelijke recept vind je hieronder. Heb je toch liever iets anders? Dan vind je hier nog veel meer wokrecepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 4 eieren
  • 250 gr. rijst
  • 250 gr. champignons
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 100 gr. taugé
  • 2 el. oestersaus
  • scheutje sojasaus
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse peterselie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet de rijst af en laat kort droog stomen van het vuur af. Houd warm met het deksel op de pan. In de tussentijd snijd en roerbak je de groenten.

Snijden en roerbakken

Pel de ui en snijd deze in partjes. Verwijder de onderkant van de prei en snijd de prei in dikke ringen. Boen de winterpeen schoon en snijd deze in dunne plakjes of reepjes. Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Met een mandoline heb je dit zo gedaan. Eventueel kan je voor de champignons een eiersnijder gebruiken.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan of wok. Bak eerst de champignons tot ze goed zijn geslonken en mooi bruin zijn. Kruid tussendoor met peper en zout. Voeg hierna de gesneden ui, prei en winterpeen toe. Doe hier de oestersaus en een scheutje sojasaus naar smaak bij. Roerbak alles een paar minuten op hoog vuur. Doe er de laatste minuut de taugé bij en schep goed om.

Bak de eieren en beleg deze

Bak nu in een koekenpan stuk voor stuk de eieren. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en breek hier een ei boven. Prik de dooier direct kapot. Bak het ei en schuif op een bord zodra de bovenkant is gestold. Herhaal voor de andere eieren.

Verdeel de rijst over de gebakken eieren. Schep hier het mengsel met de groenten en champignons op. Hak nog een handje peterselie fijn en strooi over de borden. Je gebakken ei met rijst en in oestersaus gebakken groenten en champignons is klaar. Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Gebakken ei met rijst en in oestersaus gebakken groenten en champignons'
Afbeelding bij 'Gebakken ei met rijst en in oestersaus gebakken groenten en champignons'
Afbeelding bij 'Gebakken ei met rijst en in oestersaus gebakken groenten en champignons'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 477 kcal.
  • Vetten 20 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 54 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 16 gr.
  • Zout 2 gr.
  • Natrium 800 mg.