Gebakken ei met serranoham, kaas en basilicum
Recept
Ingrediënten
2 personen
- 4 boterhammen
- 4 eieren
- 80 gr. serranoham
- jonge kaas
- verse basilicum
- peper
- grof zeezout
- olijfolie
Bereidingswijze
Dit makkelijke avondmaaltje of lunchgerecht heb je echt zo gemaakt. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en leg twee boterhammen in de pan. Terwijl de onderkant wordt gegrild sprenkel je aan de andere kant wat olijfolie en strooi je er grof zeezout over. Zodra de onderkant krokant is draai je de boterhammen om en grilt de andere kant. Haal de gegrilde boterhammen uit de pan en laat de pan op het vuur staan.
Verwarm een scheut olijfolie in de koekenpan en scheur de helft van de serranoham in stukjes. Doe in de koekenpan en breek er meteen twee eieren over, rasp er wat jonge kaas overheen en breng op smaak met versgemalen peper en wat grof zeezout.
Als de eieren zijn gestold en de kaas is gesmolten scheur je er wat verse blaadjes basilicum over. Doe het gebakken ei met serranoham, kaas en basilicum op de gegrilde boterhammen en dien direct op. Herhaal voor het tweede gebakken ei.