Gebakken kabeljauwfilet met botersaus, zoete parelcouscous, peen en tomaat
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 2 penen
- 500 gr. cherrytomaatjes
- 10 gr. verse bladpeterselie
- 20 gr. tuinkers
- 335 gr. parelcouscous
- 60 gr. rozijnen
- 4 kabeljauwfilets, zonder vel
- 700 ml. groentebouillon*
- 2 el. olijfolie
- 40 gr. roomboter
- peper en zout
* Bereid iets meer zodat je eventueel wat extra bouillon toe kan voegen als deze te snel inkookt.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en bereid vast de groentebouillon. Boen de peen schoon indien nodig en halveer deze in de lengte, snijd de peen vervolgens in zeer dunne halve plakjes.
Doe de peen in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Hussel goed door elkaar en kruid met peper en zout naar smaak. Rooster de peen 10 minuten in de oven en snijd tussendoor de cherrytomaten in tweeën of vieren. Voeg na 10 minuten toe aan de ovenschaal en schep even om, rooster nog 15 minuten. Snijd intussen de bladpeterselie fijn en knip de tuinkers los.
Zet een pan op het vuur en verhit de rest van de olijfolie. Voeg de parelcouscous toe en bak een minuut op middelhoog vuur, roer tussendoor goed om. Voeg nu de bouillon en rozijnen toe en kook de parelcouscous 12 minuten met het deksel op de pan. Roer daarna de parelcouscous los en laat even uitstomen zonder deksel. Roer er vervolgens 1/3 van de peterselie door, breng op smaak met peper en zout.
Smelt intussen de helft van de roomboter in een koekenpan of hapjespan. Bak de kabeljauw één tot twee minuten per kant en breng op smaak met peper en zout. Houd de kabeljauw warm in wat aluminiumfolie, houd de pan met bakresten op het vuur. Smelt de rest van de roomboter in de pan met bakresten en voeg 1/3 van de peterselie toe, kruid met wat peper en zout.
Meng de geroosterde peen en cherrytomaten door de parelcouscous en verdeel over de borden. Garneer met de tuinkers en resterende peterselie. Leg hier de gebakken kabeljauwfilets op en schenk er wat van de botersaus overheen.
Let op: dit recept is in samenwerking met HelloFresh. Lees hier meer over partners en gesponsorde content.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 684 kcal.
- Vetten 22 gr.
- Waarvan verzadigd 9.4 gr.
- Koolhydraten 82 gr.
- Waarvan suikers 24.2 gr.
- Vezels 9 gr.
- Eiwitten 35 gr.
- Zout 2.1 gr.
- Natrium 840 mg.