Gebakken kabeljauwfilet met botersaus, zoete parelcouscous, peen en tomaat

Gebakken kabeljauwfilet met botersaus, zoete parelcouscous, peen en tomaat

Tip: wil je HelloFresh eens uitproberen? Klik dan hier en krijg 50% korting op je eerste HelloFresh box met kortingscode KOOKIDEE50.

Ik ben dol op koken en lekker eten en vind het dan ook leuk om regelmatig wat anders uit te proberen. Deze keer liet ik me eens verrassen met een box van HelloFresh waarbij ik geen idee had wat ik erin aan zou treffen. En dat is natuurlijk de beste manier om nieuwe recepten uit te kunnen proberen die ik anders misschien niet snel zou maken.

Gevarieerd

Omdat ik nog nooit eerder zo’n doos had ontvangen voelde het net alsof ik een kerstpakket uit mocht pakken. En ik was blij verrast met de inhoud van de HelloFresh box. De doos zat vol verse ingrediënten en was erg gevarieerd. Zo vond ik in mijn box o.a. kip, kabeljauwfilet, parelcouscous en natuurlijk veel verse groenten. Zelfs de benodigde kruiden als bieslook, peterselie en een teen knoflook waren aanwezig.

Gebakken kabeljauwfilet met botersaus, zoete parelcouscous, peen en tomaat

Leuke recepten om te proberen

Natuurlijk zou je zelf aan de slag kunnen gaan met al die ingrediënten. Nog makkelijker is het om de bijgeleverde recepten te gebruiken voor – in mijn geval- drie complete maaltijden. Het aantal maaltijden kan je trouwens zelf makkelijk aanpassen, net als de hoeveelheid personen waarvoor je moet koken.

In mijn HelloFresh box zaten alle ingrediënten en recepten voor de volgende maaltijden: een winterse risotto met aardpeer, kapsalon met kipgyros en gebakken kabeljauwfilet met botersaus. Die laatste heb ik als eerste gemaakt en het was zo lekker dat ik dit recept graag met je deel. Je vindt het recept verderop in dit artikel.

Gebakken kabeljauwfilet met botersaus, zoete parelcouscous, peen en tomaat

Gemak dient de mens

Je kan bij HelloFresh kiezen voor verschillende soorten boxen zoals een quick & easy box met makkelijke recepten. Liever vegetarisch? Dan kies je voor de Veggie box. En zo zijn er nog Family-boxen voor gezinnen met kinderen, een calorie-focus box en een original box die gecombineerd wordt uit alle boxen. Ga je voor de original box met drie maaltijden dan kan je zelfs al je maaltijden van tevoren kiezen.

Leuker is het natuurlijk om je te laten verrassen en gewoon te koken wat je in de box vindt. Bijna alles wat je nodig hebt zit in de doos, de recepten zijn heel duidelijk geschreven en je hoeft er de deur niet voor uit. Veel makkelijker kan zelf koken eigenlijk niet worden.

Probeer HelloFresh zelf eens uit!

 

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 2 penen
  • 500 gr. cherrytomaatjes
  • 10 gr. verse bladpeterselie
  • 20 gr. tuinkers
  • 335 gr. parelcouscous
  • 60 gr. rozijnen
  • 4 kabeljauwfilets, zonder vel
  • 700 ml. groentebouillon*
  • 2 el. olijfolie
  • 40 gr. roomboter
  • peper en zout

* Bereid iets meer zodat je eventueel wat extra bouillon toe kan voegen als deze te snel inkookt.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en bereid vast de groentebouillon. Boen de peen schoon indien nodig en halveer deze in de lengte, snijd de peen vervolgens in zeer dunne halve plakjes.

Doe de peen in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Hussel goed door elkaar en kruid met peper en zout naar smaak. Rooster de peen 10 minuten in de oven en snijd tussendoor de cherrytomaten in tweeën of vieren. Voeg na 10 minuten toe aan de ovenschaal en schep even om, rooster nog 15 minuten. Snijd intussen de bladpeterselie fijn en knip de tuinkers los.

Zet een pan op het vuur en verhit de rest van de olijfolie. Voeg de parelcouscous toe en bak een minuut op middelhoog vuur, roer tussendoor goed om. Voeg nu de bouillon en rozijnen toe en kook de parelcouscous 12 minuten met het deksel op de pan. Roer daarna de parelcouscous los en laat even uitstomen zonder deksel. Roer er vervolgens 1/3 van de peterselie door, breng op smaak met peper en zout.

Smelt intussen de helft van de roomboter in een koekenpan of hapjespan. Bak de kabeljauw één tot twee minuten per kant en breng op smaak met peper en zout. Houd de kabeljauw warm in wat aluminiumfolie, houd de pan met bakresten op het vuur. Smelt de rest van de roomboter in de pan met bakresten en voeg 1/3 van de peterselie toe, kruid met wat peper en zout.

Meng de geroosterde peen en cherrytomaten door de parelcouscous en verdeel over de borden. Garneer met de tuinkers en resterende peterselie. Leg hier de gebakken kabeljauwfilets op en schenk er wat van de botersaus overheen.

Let op: dit recept is in samenwerking met HelloFresh. Lees hier meer over partners en gesponsorde content.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Gebakken kabeljauwfilet met botersaus, zoete parelcouscous, peen en tomaat'
Afbeelding bij 'Gebakken kabeljauwfilet met botersaus, zoete parelcouscous, peen en tomaat'
Afbeelding bij 'Gebakken kabeljauwfilet met botersaus, zoete parelcouscous, peen en tomaat'
Afbeelding bij 'Gebakken kabeljauwfilet met botersaus, zoete parelcouscous, peen en tomaat'
Afbeelding bij 'Gebakken kabeljauwfilet met botersaus, zoete parelcouscous, peen en tomaat'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 684 kcal.
  • Vetten 22 gr.
  • Waarvan verzadigd 9.4 gr.
  • Koolhydraten 82 gr.
  • Waarvan suikers 24.2 gr.
  • Vezels 9 gr.
  • Eiwitten 35 gr.
  • Zout 2.1 gr.
  • Natrium 840 mg.